Slavica Đukić Dejanović: Nema ni rekonstrukcije ni izbora

"Dok se ne proceni naš status vezan za potpisivanje sporazuma i ne odrede dalji koraci teško da će se nešto drugo stavljati kao prioritet aktivnosti vlade", rekla je ministarka zdravlja Blic.

Ona je, međutim, dodala da se vlada ne povlači ni pred jednim izazovom i da je spremna da se analizira rad ministara i traže možda i bolja rešenja od postojećih.

Na konstataciju da je prema istraživanjima SPS najviše izgubio na rejtingu, Đukić Dejanović je rekla da teške odluke nikada nisu najpopularnije u momentu donošenja. Ona je ocenila da su dosadašnji pregovori o Kosovu jedna od najtežih političkih aktivnosti koja je najviše na teretu lideru SPS i premijeru Ivici Dačiću.

Ministarka zdravlja je rekla da ne može da kaže da se pokajala što je preuzela resor zdravstva, ali i iskreno rekla da je stanje takvo da moraju da se prave sitni koraci od sedam milja koje zdravstvo mora da pređe.

Ona je kao ključne probleme navela kvalitetno organizovanje javnih nabavki, IT sistem i nagrađivanje prema srodnim dijagnostičkim kategorijama.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je u Kraljevu da je za sanaciju Internističke bolnice u tom gradu iz budžeta izdvojeno sto miliona dinara. Ta bolnica, urušena je u zemljotresu 2010. godine.

"Sto miliona dinara budžeta zdravstva je opredeljeno za internistički blok, a naravno i sredstva koja su potrebna javnom zdravlju su takođe opredeljena. Ministarstvo raspolaže vrlo malom sumom novca, ali smatramo da gradjani Kraljeva to zaslužuju", rekla je Dejanović novinarima u Kraljevu.

Ona je najavila da će se u narednom periodu Zdravstveni centar "Studenica" podeliti na bolnicu i dom zdravlja.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još