Sajam karijere: Šansa za rad u nemačkim firmama

Manifestaciju u Jugoslovenskoj kinoteci otvoriće ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić, nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm i direktor Delegacije nemačke privrede Mihael Šmit, a na sajmu će učestvovati 17 stranih i srpskih kompanija i institucija.

Među kompanijama koje će učestvovati na sajmu su Simens, Robert Boš (Bosh) i Mercedes-Benz, kao i Falke iz Leskovca i fabrika Proleter, koja posluje u sastavu nemačke kompanije "Atair".

"Svi zainteresovani koji žele da se uvere kako iznutra funkcionišu ove poznate firme, moći će da se prijave direktno na njihovim štandovima za obavljanje radne prakse", rekao je koordinator manifestacije Milan Vučković iz Delegacije nemačke privrede.

Prema Vučkovićevim rečima, na sajmu će se predstaviti i firme koje imaju potrebu za kadrovima koji dobro govore nemački jezik.

"Zainteresovani će moći da ostave svoje biografije kod kompanija koje imaju potreba za inženjerima, IT specijalistima ili elektro inženjerima, kao što su Panasonik, Milbauer ili Boš, odnosno agenciji za posredovanje u zapošljavanju Trenkvalder i Nacionalnoj službi za zapošljavanje", dodaje Vučković.

Na sajmu će biti organizovane radionice Gete instituta, Fondacije "Zoran Đinđić" i drugih institucija, a Udruženje stipendista Bundestaga će informisati mlade iz Srbije o stipendijama za praksu koju mogu da provedu u Bundestagu i Berlinu.

(Izvor: Beta, B92)

Pogledajte još