Francuska: Ubijen srpski dečak

Čim su privedeni mladići su žandarmima dali podatke koji su omogućili da telo žrtve, koje je plutalo na površini reke Rone, brzo bude pronađeno.

Oni su osumnjičeni za ubistvo, a devojka za saučesništvo. Oni su potvrdili da su poznavali dečaka i da su se često sretali sa njim. Dečak iz Srbije verovatno je zato prihvatio poziv da se vide na jednom diskretnom mestu selu Sablon ne sumnjajući da je reč o zamci.

Prema onome što prenose francuski mediji, ubice su prigovarale dečaku da se “na negativan način meša u njihove sentimentalne odnose”, i navodno su zato odlučili da ga ubiju. Napali su ga, preklali i ostavili na rečnom sprudu.

Francuski mediji prenose različite informacije. Po nekima zločin je prijavila devojka koja je zatim uhapšena pod sumnjom za saučesništvo. Ona je navodno došla u žandarmeriju rekavši da su njen momak i brat verovatno ubili maloletnika.

Prema drugoj verziji u žandarmeriju nekoliko sati posle ubistva došao je otac jednog od osumnjičenih mladića prijavivši da je njegov sin možda počinio zločin.

Izvori iz pravosuđa preneli su novinarima informaciju da je jedan od privedenih ranije hapšen zbog krađe.

(Izvor: Kurir )