Odlazak legende Mančestera: Povlаči se Ser Aleks

Ovaj vikend bi mogao da bude tužan za navijače Mančester junajteda i pored činjenice da će u nedelju zvanično proslaviti osvajanje 20. titule prvaka i prišivanje druge zvezdice.

Britanski Telegraf javlja da je Ser Aleks Ferguson odličio da završi karijeru i da će ovu informaciju objaviti upravo pred meč protiv Svonsija.

Telegraf nije jedini koji ovu vest donosi, samo su prvi. Sutrašnja izdanja engleskih novina biće pune glasina koje su se proširile tokom današnje tradicionalne partije golfa koju su igrali igrači i treneri kluba. Po tim glasinama, Ferguson je želeo da nastavi, ali mu je zdravstveno stanje takvo da će ipak morati da se povuče.

Kladionice su odmah reagovale i Ferguson je trenutno prvi favorit kad je reč o trenerima koji će napustiti svoj klub do kraja sezone. Već smo javili da je kvota na Mojesa kao naslednika juče drastično pala.

Sve ovo je prilično iznenađujuće kad se uzme u obzir činjenica da je pre samo par dana Ferguson pričao o narednih 10 godina Junajteda u kojima planira nove uspehe. Fergi je tad tvrdio da je Junajted na početku jednog sjajnog perioda i da željno iščekuje naredne sezone.

Pošto je Junajted listan na njujorškoj berzi, informacije o najavljenim promenama neće moći dugo da se kriju. Junajted mora da objavi sve bitne informacije koje mogu da utiču na cenu akcija, a odlazak legendarnog trenera spada svakako u takve.

Neočekivano, narednih par dana će na Old Trafordu biti veoma zanimljivi.

Izvor: Sportske

Pogledajte još