Darko Lazović: OFK Beograd nam je veliki dužnik!

Darko Lazović se povredio na utakmici protiv Spartaka iz Subotice, nekoliko minuta nakon što je postigao pogodak. To ga je udaljilo sa terena neko vreme, pa je propustio utakmice protiv BSK-a, Donjeg Srema i Jagodine.

Bilo je neizvesno i da li će se oporaviti do derbija, ali desno krilo Zvezde otklanja svaku sumnju povodom toga, i već od ove nedelje vratio se u pun trenažni proces pa se očekuje da potpuno spreman dočeka utakmicu sa OFK Beogradom u subotu:

"Osećam se dobro, nemam nikakvih teškoća da izdržim sve napore. Propustio sam tri utakmice, ali sada se vraćam u ritam i nadam se da ću vrlo brzo biti maksimalno spreman. U prethodne tri nedelje radio sam odvojeno od ekipe i zaželeo sam se treninga i utakmica. Ulazimo u finiš prvenstva i uradiću sve da pomognem svojim saigračima da ostvarimo maksimalan učinak" rekao je Lazović danas za zvanični sajt kluba.

Ekipa sa Karaburme nanela je jesenas dva teška poraza Crvenoj zvezdi, a mladi Čačanin ističe da je to dodatni motiv, ali i dodatni oprez za ekipu:

"Ostali su nam veliki dužnici u sportskom smislu. Porazi koje su nam naneli treba da nam budu dodatni motiv i poziv na oprez. Radi se o odličnoj ekipi koja ima odlične pojedince. Susreti sa OFK-om uvek nose veliku draž i puno uzbuđenja na terenu. Očekujem da i u subotu na Marakani navijači vide dobru utakmicu i naravno, pobedu Zvezde."

Odmah posle malog beogradskog derbija, sledi i veliki, večiti derbi, koji će, po svemu sudeći odlučivati o tituli, ali Lazović ističe da trenutno igrači razmišljaju samo o duelu sa ''Romantičarima'':

"Trenutno smo skoncentrisani samo na prvi naredni susret, a o derbiju ćemo misliti kada za to dođe vreme. Zadovoljni smo što smo se našli u situaciji da imamo priliku da prvenstvo završimo prvi, međutim, čekaju nas četiri finala do kraja sezone. Jedini ispravan i mogući način da dođemo do cilja jeste da idemo korak po korak" završio je krilni napadač Zvezde.

Pogledajte još