Milo Đukanović prijavio platu od 940 evra, stan, pašnjake i livade

Đukanović je naveo da, kao predsednik Saveta za privatizaciju, prihoduje dodatnih 300 evra.

Kad je reč o nekretninama, Đukanović je Komisiji prijavio da je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih sa potkrovljem u Podgorici, kao i da poseduje par objekata, pašnjaka i livade u selu Kočani kod Nikšića.

Đukanović je u izveštaju naveo da je zemljište kupio na rate i to dva pašnjaka površine 805 i 440 metara kvadratnih, kao i livadu od 243 kvadrata.

Osim zemljišta Đukanović je naveo da poseduje dve ruševine objekta od 30 i 140 metara kvadratnih, za koje je takođe upisao kupovina na rate.

Đukanović je prijavio i da je vlasnik firme Kapital invest, da poseduje 25 odsto preduzeća Univerzitats i polovinu firme Global Montenegro.

Na sajtu Komisije, kako se navodi, nije objavljeno da je Đukanović sredinom aprila prihodovao 1.067.532 evra od prodaje akcija u Prvoj banci, u kojoj je većinski vlasnik njegov brat Aco Đukanović.

Crnogorski premijer je, kao i drugi javni funkcioneri, u obavezi da u slučaju promene podataka iz izveštaja koji se odnose na uvećanje imovine preko 5. 000 evra, u roku od 30 dana od dana nastanka promene to prijavi Komisiji.

Đukanović je 16. aprila izašao iz vlasništva u Prvoj banci. On je na berzi prodao paket od 10.466 akcija, odnosno 2,55 odsto udela u banci, koje su bile u vlasništvu njegove firme Kapital invest.

Njegova supruga Lidija zaposlena je u Prvoj banci Crne Gore, a plata joj je 776 evra. Ona poseduje automobile Audi 3 2006. godište.

(Izvor: Tanjug, Blic)

Pogledajte još