Niš: Sekli bandere da bi pravili roštilj za 1. maj

Mladići iz Žitorađa, koji su za prvomajski uranak zauzeli mesto na platou ispred "Pantine staze“, tvrde da su u vreme njhovog dolaska bandere već bile isečene i da je veći deo odnet, a da se zatim pojavila grupa koja je odvezla još trupaca, rekavši ovim momcima da mogu da zapale ostatak.

Vatra na platou gorela je od jutra do ponoći, čime je uveče zamenjen nedostatak javne rasvete, koja na platou iznad dečje staze od prošlog leta ne radi.

Predsednik Skijaškog kluba "Niš" Zoran Marjanović prokomentarisao je da se tolikom količinom drveta moglo ispeći nekoliko volova, ali da bi pečenje imalo neprijatan miris zbog hemikalija kojima su bandere impregnirane.

"To drvo nije ništa značilo ni kao ogrev, jer je tog dana temperatura bila iznad 30 stepeni. Ipak, bandere su spaljene. Posekli su ih vešto, motornom testerom, oni koji odlično poznaju teren i koji su u tom trenutku bili savršeno trezni", kaže Marjanović.

U Skijaškom klubu „Niš“ kažu da su za tim banderama tragali širom južne Srbije i da su ih dobili kao donaciju u cilju povećanja bezbednosti dece na ski-stazi.

Čekali su da Grad odgovori da li želi da dečji ski-liftovi funkcionišu tokom zime. Pošto odgovor nikad nisu dobili, bandere su ostavljene da čekaju novu građevinsku sezonu i bolje raspoloženje gradskih vlasti, ali to nisu dočekale.

"Mada je očevidaca bilo puno, a bandere se ne mogu sakriti kao čačkalice i dosta toga se zna, nismo podneli krivičnu prijavu", kaže Marjanović.

Marjanović smatra da problem Bojaninih voda ne može rešiti policija, već Grad.

"Na žalost, gradska vlast uporno ćuti i odbija naše inicijative, a mi tražimo pre svega razgovor. Suštinsko pitanje je da li grad vidi Bojanine vode kao potrebu Niša. Ako nije tako, treba objasniti Nišlijama da su 30 godina bile u zabludi i da su dolazile na pogrešno mesto, koje ništa ne vredi. U tom slučaju, džaba nam reflektori za decu! Kakvog smisla ima da ih čuvamo i da pravno gonimo potpaljivače?", kaže Marjanović.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.