Đavolju varoš za dva dana posetilo 1.000 turista

Upravnik spomenika prirode Đavolja Varoš Radoje Stepanović izjavio je agenciji Beta da su u tom preduzeću zadovoljni početkom turističke sezone i dodao da je za sledeći vikend najavljen dolazak duplo većeg broja turista. 

Direktor sektora za razvoj turizma u preduzeću "Planinka" Radovan Tanasković kaže da je u zadnje dve godine došlo do naglog povećanja broja posetilaca Đavolje varoši zbog nominacije i glasanja za izbor u sedam novih svetskih čuda prirode. 

Prema njegovim rečima tokom 2007. godine Đavolju varoš je obišlo oko 8.000 turista, u 2008. oko 50.000 turista, a za ovu godinu se očekuje više od 100.000 turista. 

"Turističko preduzeće "Planinka" je maksimalno pojačalo marketing, jer se drugi krug glasanja završava u julu 2009. godine, kako bi ostvarili što bolje rezultate i ušli u treći krug glasanja", kazao je Tanasković. 

Prirodni fenomen Đavolja varoš je u toku prvog kruga glasanja držala prvo mesto u Evropi. U drugom krugu glasanja Đavolja varoš, od samog početka drži prvo mesto u grupi kanjoni, pećine i stenovite formacije. 

(18. maj)

Pogledajte još