Novi izgled za novu fazu u vašem životu

Preživeli ste raskid
Već vam je dosta sedenja na trosedu ispred TV-a, a o samosažaljenju da i ne govorimo. U stvari, jedva čekate da se ponovo „vratite u akciju“. „Nova, singl faza je pravo vreme da (ponovo) ugađate sebi. Činite sve ono što vam pomaže da se osećate seksi“, kažu psihoterapeuti. „A s obzirom na to da je vaš bivši daleko, ne morate da razmišljate o tome da li će mu se to dopasti ili ne“. Hmmmm... savršeno dobar izgovor da se potpuno opustite i učinite sve ono što vam ranije nije padalo na pamet.

Oči koje zovu
Muškarci su - uvek bili i biće - gotovo hipnotički privučeni zavodljivim očima. „Ukoliko želite da vas primete koristite jarke nijanse senke za oči“, kažu šminkeri. To je dobar način da poručite okolini: „Evo me opet u boljem izdanju nego ikada“. Tamna nijansa zelene je izuzetno zahvalna boja koja pristaje gotovo svakom tenu.

Novi provokativan parfem
Egzotični parfem je jedan od diskretnih, a opet efektnih načina „hipnotisanja“. Tropski mirisi mogu da evociraju uspomene na odmor, letovanje, more... Osetićete se srećno i relaksirano, a dobre vibracije emitovaćete i na druge. Osim na sebe, poprskajte ga malo i po sobi i pustite da učini svoje.

Upravo ste diplomirali...
... i već ste spremni da osvojite ceo svet... samo da se jedan deo vas ne plaši toga. „Završetak fakulteta donosi jednu specifičnu situaciju“, kažu psiholozi. „Želeli biste da vas shvate ozbiljno, ali vam nedostaje iskustva.“ Pa, šta onda da učinite nakon prolaska kroz „akademska vrata“. Uozbiljite se promenom imidža. Na kraju krajeva, ukoliko izgledate samouvereno i zrelo drugima će biti teško da vas spreče da se tako i osećate.

Savršene obrve
Neminovno, svaka gusenica - i neuredne obrve - jednog dana mora da postane leptir. Sređene obrve će optički povećati oči, ali i poslati poruku da vodite računa o svom imidžu. Ukoliko nikada to do sada niste radili, idite kod kozmetičara. Jednom kada vam budu fazonirali obrve lako ćete ih „držati pod kontrolom“. Čupkajte izrasle dlačice pažljivo, i to jednu po jednu.

Usne koje zovu
Dok pokušavata da nađete svoje „mesto pod suncem“ u poslovnom svetu, počnite da definišete i svoj lični stil. Malo više boja i malo više definicije pomoći će vam da se istaknete u gomili. Prevedeno: vreme je za sloj ili dva hidratantnog karmina. Sličan je sjaju karakterističnom za mlađe devojke, a opet ima izražajnu boju, dovoljnu da istakne usta.

Doveli ste telo u formu
Bez okolišanja - trenutno se potpuno svesni činjenice da nikada niste bolje izgledali. „Vežbali ste naprono (i uporno) nedeljama i mesecima i sada jedva čekate da vidite sve prednosti vašeg ‘novog’ tela“. Odaberite pravo društvo, spremite se za izlazak i na očiglednim primerima proverite svu svoju zavodljivost. No, pre toga primenite ova dva beauty trika.

Ubistvene jagodice
Bilo da ste izgubili dva ili deset kilograma (i jedan kilogram smatramo uspehom!), deo tela na kome se prvo primećuje gubitak jeste lice. Zašto onda ne biste još više istakli jagodice (ali i novostečeno samopouzdanje) sa svetlucavim sjajem u obliku kreme. „Broznani šimer je sjajno sredstvo kojim ćete na najbolji mogući način istaći obraze, ali i novi, unutrašnji sjaj“, savetuju make up artisti.

Svetlucavo telo
Čak i ako se nikada ranije niste usudili da obučete provokativni top, vreme je za malo „ludovanja“. No, ko želi da privuče pažnju sa ne toliko zavodljivom kožom? Nanesite sjaj za telo duž ruku i dekoltea. To će privući pažnju i na vaše novostečene mišiće. Ukoliko ste raspoloženi nanesite ga na celo telo - leđa, zadnjicu, noge... S obzirom na vaš novi izgled, ko zna ko će poželeti da ga bolje prouči?!

Dobili ste unapređenje
Potpuno se usplahireni - vaša karijera ide uzlaznom linijom. Eto još jednog dobrog razloga da učinite nešto za svoj izgled. „Unapređujući svoj izgled steći ćete dodatno samopouzdanje, ali i motivaciju da na najbolji mogući način odigrate ulogu koja vam je dodeljena“, kažu eksperti. A kako nova pozicija donosi i nešto veću platu (nadamo se) bez griže savesti moći ćete da investirate u sebe. Usvojite ova dva beauty saveta i samo napred:

Izravnajte kosu
Divlja, lepršava i talasasta kosa savršeno odgovara plaži, ali ne i kancelariji. Opredelite se za ravnu - na polusuvu kosu nanesite sredstvo za ravnanje, a zatim je „ispeglajte“. Možda to možete i same da uradite, ali feniranje u frizerskom salonu daje mnogo dugoročnije rezultate.

Uredni nokti
Bez obzira da li ste „zakopani“ u kancelariji ili svakodnevno sarađujete sa ljudima, vaše ruke neće proći nezapaženo. Uredni, lepo manikirani nokti su simbol sofisticiranosti. Odaju utisak osobe koja vodi računa o sebi i traži da bude poštovana. Zato jednom nedeljno odvojite vreme da ih isečete i isturpijate, kao i da sredite zanoktice. Vodite računa o njihovoj dužini. „Neka budu kratki“, kažu profesionalci, „a koristite samo svetle, diskretne lakove“. Francuski manikir je idealan izbor.

(Izvor: Cosmopolitan )

Pogledajte još