Sinu Olivere Katarine otkaz zbog šamaranja u Ministarstvu kulture

"Nakon incidenta u kojem je Mane Šakić bio učesnik, njegov angažman na projektu Milanski edikt 313-2013. Srbija je prestao. Njegovo ponašanje u javnosti je narušilo ugled kako Ministarstva kulture i informisanja tako i celog projekta", kazala je za "Blic" Slavica Trifunović, glavni rukovodilac projekta Milanski edikt.

Šamaranje Lidije Bogdanović, predsednice Komisije za dodelu sredstava na konkursu za savremene vizuelne umetnosti, u prostorijama Ministarstva kulture bila je poslednja bahata epizoda slikara Maneta Šakića u državnoj službi.

Ovog puta partijsko poznanstvo njegove majke, glumice Olivere Katarine, s ministrom kulture Bratislavom Petkovićem, nije moglo da opravda nasilničko ponašanje Šakića, piše "Blic".

"U timu koji na projektu afirmiše toleranciiju, mir i postovanje ljudskih prava, nema mesta za one koji ne poštuju te osnovne vrednosti", dodala je Slavica Trifunović.

Šakić je imao ugovor o delu kao koordinator za likovne i vizuelne umetnosti povodom obeležavanja 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta za period od 1. februara, zaključno s 31. majom ove godine, ali od juče je razrešen svih odgovornosti u Ministarstvu kulture.

To je samo epilog višednevnih mučnih scena u Ministarstvu kulture, gde je Šakić uglavnom provodio vreme na trosedu u hodniku jer nije imao svoje mesto ni u jednoj od prostorija gde se radi.

Kada je pokušavao da zatraži objašnjenje zbog pogoršanja svog položaja u Ministarstvu kulture, on je najčešće nailazio na ćutanje i sleganje ramena zaposlenih.

Šakiću je takođe rečeno i da neće dobiti novac za likovnu koloniju koju je planirao da organizuje povodom proslave 1.700 godina od Milanskog edikta.

(Izvor: Blic - Aleksandar Nikolić)

Pogledajte još