Mesec Purpurne vatrene Zmije: Kineski horoskop za maj

Svaki znak će drugačije osetiti uticaj meseca Purpurne vatrene Zmije, pišu "Novosti".

PACOV

Iako se sjajno slažu na ljubavnom planu i jedno drugo privlače, uvek može da postoji sukob interesa. Vatreni element ovog meseca ne odgovara Pacovu i može se osetiti izmanipulisanim. Pacov može poželeti da u svemu parira Zmiji i može imati potrebu da se sa njom takmiči da joj daje na znanje da je ne može nadmudriti. Dvostruka snaga Zmije može navesti Pacova na neumorno trošenje i često na neprimerno ponašanje. Naglašena ljubomora vodi u moguć raskid.

BIVO

Jedan od boljih meseci u kojma će se Bivo sjajno snaći, imaće prilike da uveća prihode, da napreduje da bude zadovoljan sobom. Postoji mogućnost da promeni radno mesto za neko mnogo bolje plaćeno dok će slobodni Bivoli biti verovatno u prilici da se zaljube. Neke nove mogućnosti otvaraju se za Bivola koji će umeti da prepozna šta je za njega najbolje u svakom slučaju i da to iskoristi na najbolji način.

TIGAR

Veoma naporan period za Tigra koji voli da dominira a ovog meseca će preovladavati dominacija vatrenih znakova. Tigar se može osetiti na neki način iskorišćenim od strane onih koje voli ili kojima je spreman da učini nekakvu uslugu. Tigar će biti pun novih ideja ali ga može nervirati činjenica da mora da za sve pita one koji su iznad njega, da dobije saglasnost i da se sa njima dogovara. Autoritativni deo ličnosti Tigra biće u koliziji sa istom takvom naravi onih sa kojima će biti primoran da sarađuje.

ZEC

Ovo može biti sjajan period za one predstavnike ovog znaka koji ne očekuju mnogo od drugih ali umeju da cene kada im se pruži mogućnost da iskažu svoje talente i da pokažu svoja znanja. Bilo bi dobro da Zec pokaže istu toku dozu tolerancije ali i entuzijazma koliku će pokazati oni sa kojima će dolaziti u kontakt. Nečije ideje mogu za Zeca biti pokazatelj u kom pravcu treba da se i sam razvija kako na intelektualnom tako i na profesionalnom planu. Moguća je nova ljubav koja će potpuno Zeca okupirati i to upravo sa nekom Zmijom ili nekim Bivolom.

ZMAJ

Izuzetno težak period za muške predstavnike ovog znaka ako su u vezi sa nekim vatrenim znakom, posebno sa Zmijom, vatrenim Bivolom ili Ovcom. Zmaj ne voli da taktizira i nije spreman da se upusti u bilo kakve nove poslove ako mu poslodavac ne bude garantovao dobru zaradu. Mogući su sukobi, Zmaj se može osetiti ugroženim, njegov integritet je doveden u pitanje, ali naravno sve je to samo u mašti jednog Zmaja. Žene Zmajevi mogu pokušati da dominiraju nad partnerom koji će imati dovoljno energije da ih nadmudri.

ZMIJA

Mnoge Zmije neće znati šta im se dešava, niti kako da se postave u određenim situacijama. Vatreni element Zmije ponovo je dominantan ali voda (godišnji element) gasi vatru zbog čega će Zmije pokušati da prave kompromis ne samo sa drugima nego i sa samom sobom što će rezultirati u nervnoj prenapregnutosti i često razočaranju. Pravilno usmeravanje pažnje i energije na poslove koji donose profit može biti pun pogodag. Velike ljubavi su na pomolu ali će Zmiji biti potrebno mnogo strpljenja i taktičnosti da ne napravi pogrešnu procenu nekih partnerovih postupaka.

KONJ

Vatreni element ovog meseca odgovara Konju i ovo je jedan od boljih meseci ali samo ako Konj bude u stanju da prepozna koje su to situacije u kojima treba da sebe daje do maksimuma a u kojima da sebe prištedi napora i nerviranja. Veliki poslovi o kojima Konj mašta, posebno neke velike ljubavi ili planovi u vezi sa inostranstvom, moraće da budu odloženi jer ako bude nestrpljiv ili nepoverljiv, malo koji plan će moći da sprovede u delo. Konju su potrebni dobri prijatelji koji će ga savetovati da ne uradi nešto što je protivno njegovim interesima.

OVCA

Preterana potreba za ekstravaganicijom, želja da po svaku cenu bude u centru pažnje, potreba za ličnom afiramcijom može Ovcu koja obično nije poznata po skandalima dovesti u centar pažnje i u mnoge neprijatne situacije. Ovca je tokom ovog meseca spremna na rizik. Vatreni element Ovce se slaže sa vatrenim elementom meseca Zmije ali vodeni element koji vlada godinom je kao glas razuma koji će povremeno Ovci pomoći da vlada svojim osećanjima i da na razuman način usmerava svoju karijeru.

MAJMUN

Velika podrška onih u koje ima poverenja je ono što je Majmun potrebno tokom ovog meseca. Nikakva kritika ne može doneti rezultat kao ohrabrenje i lepa reč. Majmun je inače spreman da sasluša iskusne i mudre ali ne i one koji sa mnogo strasti i žestine iznose svoje stavove. Majmun želi nežnost, razumevanje i podsticaj. Mesec je povoljan za odmor čak je odmor više nego potreban, posebno onih predstavnicima ovog znaka koji su poslednjih godinu dana pod velikom psihičkom tenzijom.

PETAO

Petao bi morao da bude taktičan, da dobro pazi šta kome priča da ne kritikuje bez potrebe, posebno svoje bližnje, članove porodice ili partnera jer su mogući konflikti. Element vatre nikako ne pogoduje Petlu koji je praktičan, želi sigurnost i potrebno mu je osećanja poštovanja. Vatreni element meseca čini Petla impulsivnim i nedovoljno taktičnim što u ljubavi može izazvati razne probleme. Ovaj mesec bi trebalo provesti što je moguće mirnije i izvršavati obaveze bez potrebe da se utiče na mišljenje pretpostavljenihi i bez suvišnih konfrontacija.

PAS

Jedan od znakova koji ne voli nikakva ograničenja i iznad svega očekuje da bude poštovan njegov stav, njegova sloboda i njegov integritet. Da bi se izbegli sukobi koji mogu biti pojačani elementom vatre koji vlada ovim mesecom treba izbeći društvo onih koji provociraju upravo na animozitet, preterane sukobe i potrebu za raspravama. Moguća je pojačana sklonost ka kriticizmu ali ne i samokritičnosti. Takođe Pas može biti sklon povredama pa čak i nekoj vrsti fizičkog ili verbalnog obračuna. Uz malo više uzdržavanja od neprijatnih polemika, moguće je ovaj mesec pregurati bez neprijatnih posledica.

VEPAR

Naporan mesec za Vepra koji želi da ga svi ostave na miru jer će naprotiv, morati da se suočava sa problemima koje ne može da reši i koji su mu previše naporni u svakom, naročito emotivnom pogledu. Element vatre ne odgovara Vepru a tokom vladavine godine i meseca Zmije, Vepar može imati osećaj da je kritikovan bez razloga ili da mu neko stvara osećaj krivice a da pri tom ne samo da nije ni za šta kriv već će se truditi da na svim poljima bude podjednako efikasan. Izbegavanje onih koji su skloni da kod Vepra izazivaju negativna osećanja je najbolji način da se kroz ovaj period progura bez većih trauma, konflikta i često nepotrebnog nerviranja.

(Izvor: Večernje novosti - Jasminka Holclajtner)

Pogledajte još