Beko: Mišković je bez mog znanja izvlačio novac iz Luke Beograd

"Mišković je izvlačio novac iz Luke i prebacivao ga na firme koje su se vodile na njegovu decu. Uradio je to bez mog znanja. Kasnije sam shvatio šta radi i da su u pitanju milioni. Zato sam i ja posle prebacivao novac na svoje firme", izjavio je Beko na jučerašnjem saslušanju, tvrdeći da je njegovo poslovanje bilo potpuno u skladu sa zakonom, prenosi "Blic".

Beko nije hteo da komentariše ova saznanja "Blica", ali je tom listu rekao da je u svojstvu građanina dao izjavu predstavnicima MUP-a i Tužilaštva o sticanju akcija Luke Beograd od strane "Wordfina".

"Niko mi tokom jučerašnjih razgovora nije rekao da sam kršio zakon niti da ću ponovo biti pozvan na saslušanje", rekao je Beko "Blicu", nakon šest sati razgovora sa inspektorima i predstavnicima Tužilaštva.

Prema njegovim rečima, lično je insistirao da, slično kao i prilikom prošlog susreta sa inspektorima, razgovor traje duže od zakonski utvrđena četiri sata, a "kako bi se sve zlonamerne insinuacije oko Luke Beograd, koje traju godinama, konačno privele kraju u jednom pravnom postupku". Nije, kako dodaje, mislio da će prilikom dolaska u policiju biti uhapšen.

"Odgovorio sam na sva pitanja koja se tiču sticanja vlasništva Luke Beograd nad drugim preduzećima i nekretninama, kao i poreskim implikacijama u vezi s tim. Naravno, sve to sam potkrepio i odgovarajućom dokumentacijom", objasnio je Beko za "Blic".

Saslušanje vlasnika Luke Beograd počelo je u 10 sati, a završeno je u 15.45. Milan Beko je, nakon okončanog razgovora izašao na sporedan izlaz iz zgrade Palate "Srbija" na Novom Beogradu, izbegavši novinarske ekipe koje su ga čekale.

(Izvor: Blic, Tanjug, Novi magazin)

Pogledajte još