Mikser i Arhipelag raspisuju književni konkurs: Nove priče o Savamali

Savamala u ovim pričama može biti tema, mesto radnje ili oživljeni duh grada koji u pričama i pričanju postaje junak za sebe. Pisci koji se odluče za Savamalu kao temu mogu da pripovedaju o istorijskoj Savamali, otmenom i dinamičnom kraju u kome je započinjala istorija modernog Beograda i nastajao beogradski duh, ili se mogu posvetiti današnjoj Savamali koja se obnavlja kao prostor kreativnosti i iznova oslobođene energije. U različitim istorijskim vremenima Savamala je postajala tema srpske književnosti i mesto u kome nastaje otkriće novog iskustva. Sada je Savamala opet mesto za priču.

Zainteresovani pisci nove priče o Savamali (obima do 5.000 karaktera) mogu da šalju do 25. maja na adrese: savamala@mikser.rs i priče@arhipelag.rs.

Stručni žiri, koji sačinjavaju poznati pisci i kritičari, izabraće deset najboljih priča koje će biti objavljene u zajedničkom izdanju Mikser festivala i Izdavačke kuće Arhipelag.

Pisci tri najbolje priče dobiće specijalne novčane nagrade u iznosu od 25 000 za prvo, 15 000 za drugo i 10 000 dinara za treće mesto.

Izabrane priče i nagrađeni pisci biće promovisani u programu ovogodišnjeg Mikser festivala koji se održava od 28. maja do 2. juna.

Književni konkurs za nove priče o Savamali je prva zajednička aktivnost Mikser festivala i Izdavačke kuće Arhipelag u organizovanju kulturnih događaja i promovisanju kulturnih sadržaja i vrednosti. Od 10. maja čitaoci će moći da kupe knjige u izdanju Arhipelaga u Mikser House-u (Karađorđeva 46).

Pogledajte još