Čudni razlozi zbog kojih se zaljubljujemo

Antropološkinja Helen Fišer otkrila je za portal cosmopolitan.com osnovne karakteristike koje dokazano privlače muškarce. Možda ćete se iznenaditi o čemu se zapravo radi.

Vaš miris

Za feromone znamo svi, ove hemikalije koje telo izlučuje odgovorne su za snažnu fizičku privlačnost koja se javlja između dvoje ljudi. Nedavno istraživanje koje su sproveli nemački naučnici otkrilo je da telo ima prirodan "miris" koji nam pomaže da pronađemo partnera koji je kompatibilan s nama, osobe koje imaju jak imunološki sistem. Ljudi koji se previše peru, mažu losionima i kremama i stavljaju na sebe velike količine dezodoransa i parfema zapravo greše. Suprotni pol neće privući veštački mirisi nego prirodni. Pritome ne govorimo o znoju već o feromonima. Muškarce nagonski privlači i mošusni miris koji se stvara u našem intimnom području za vreme onih dana u mesecu, koji stimulira izlučivanje testosterona i seksualno uzbuđenje kod muškaraca.

Vaš osmeh

Zainteresovani ste za nekog muškarca? Nasmešite mu se – i on će automatski osetiti privlačnost, barem malo. Razmislite o tome, kad nam se neko nasmeši, prirodno je oponašati osmeh, čak i kada to ne primećujemo i ne činimo svesno. A to pak povlači za sobom druge telesne reakcije. Osmesi i smeh stimulišu mozak, i uzrokuju izlučivanje hormona sreće serotonina, endorfina, dopamina i noradrenalina.

Vaš pogled

Kaže se da su oči ogledalo duše. Vaše oči mogu uticati na privlačnost i privlačenje određenih muškaraca pomoću fenomena koji je poznat kao kopulativni pogled. Što to znači? Gledanje muškarca intenzivnim pogledom koji traje duže od šest sekunde u njegovom mozgu pokreće "primitivni prekidač" koji ga tera da reaguje na vaš "poziv".

Vaši zubi

Novo istraživanje među singl Amerikancima koje je proveo portal Match.com pokazalo je da među najvažnije fizičke karakteristike koje privlače muškarce spadaju lepi zubi. Vaši zubi mu podsvesno govore puno o vama, kakvo vam je zdravlje i koliko brinete o sebi.

Vaša kosa

Vaša kosa, kao i vaši zubi, puno govori o vašem zdravlju i higijenskim navikama. Sjajna, zdrava kosa, bez ispucanih vrhova je znak mladosti, snage i plodnosti, što mu podsvesno govori da ste dobar odabir za partnera.

Izvor: Zena.hr

Pogledajte još