Legendarna porno glumica Ćićolina vraća se u politiku

U svom programu Ćićolina traži da gradski poslanici smanje platu za najmanje 50%, i da se ti ušteđeni resursi iskoriste za poboljšanje usluga građanima jer, kako kaže, "i institucije moraju da se priviknu na ovaj krizni period".

"Potrebno je da se javni novac nameni za decu, starije i nepokretne osobe, zaštitu životinja, povećanje zelenih površina i turizam, koji su najvažniji resursi Večnog grada“, rekla je Ćićolina na press konferenciji, otkrivši svoj slogan: "Neka prestanu rasipanja i krađe (koji su naštetili imidžu Rima u svetu), živeo grad ljubavi".

Ilona Staller kaže da se kandidovala s liberalima jer se ne nalaze ni levo ni desno, a u Italiji su levica i desnica vrlo slične: glume svađu ali, na kraju, uvek postignu dogovor i svako dobije deo vlasti, a Rim je evropska metropola u kojoj nije uopšte lako živeti.

(old_image)

"Želim grad bez komplikovane birokratije, sasvim drugačiji od grada kakvog je vodila vlast proteklih godina".

Posebno poglavlje Ćićolininog programa posvećeno je javnom prevozu koji je, kaže glumica, u Rimu katastrofalan. "Nakon 22 sata metro prestaje da radi, a nedeljom gotovo i nema autobusa. Kako se u ovom gradu mogu da se snađu oni koji u njemu žive, ali i turisti?" pita se Staller, koja obećava i žestoku borbu protiv betonizacije zelenih površina: "Rim je grad gde se neprestano gradi, decenijama. I to bez ikakvog plana. Jedini koji od toga mogu da zarade su velike građevinske kompanije, a nikako obični građani koji, za svoje stanarine, plaćaju prenaduvane cene".

Ilona Staller Cicciolina bavi se politikom od 1979., kada je osnovala Stranku sunca. Od 1987. do 1992. bila je zastupnica Radikalne stranke u italijanskom parlamentu, i bila u komisijama za odbranu i za razvoj.

Izvor: Index

Pogledajte još