Marija Karan za Nadlanu.com: Ne koristim društvene mreže

Pošto smo je sreli na jednom ovakvom događaju  učinilo nam se da je “prijatna tema”  omiljeni beogradski restoran: “Ne bih sada da govorim ni o jednom posebno jer u Beogradu ima mnogo mesta ali mislim da će restoran Đeram biti jedno od mesta koje ću rado posećivati”

Da li korisitiš Fejsbuk i Tviter? “Nisam ni na jednoj društvenoj mreži za sada. Iako smatram da je to važno za promociju javnih ličnosti tek sada razmišljam da se okrenem tim vodama.”

Da li izlaziš? “Upravo sam završila snimanje serije “ Larin izbor” još se nisam preselila u Beograd jer sam posle serije odmah otišla za Ameriku. Sada kreće letnje sezona I otvaraju se mnogo mesta tako da ću ih sigurno posećivati.”

U prijatnom i opuštenom ambijentu, u samom srcu Zvezdare, otvoren je novi restoran „Đeram“ osim Marije Karan od poznatih ličnosti primetili smo Milicu Milšu sa suprugom, Žarko Jokanović.

Novootvoreni restoran predstavlja spoj predratne arhitekture i modernog dizajna, a poseban je po tome što je izgrađen u jednoj od najlepših predratnih kuća na Zvezdari, a sam objekat datira iz davne 1927. godine. Projekat kuće radio je Svetozar Teodosijević, koji je bio glavni arhitekta na izgradnji osmatračnice na Kočobeju, blizu Kajmakčalana, odakle je kralj Aleksandar Karađorđević trebalo da gleda proboj Solunskog fronta.

Na meniju restorana Đeram nalaze se mnogi domaći i internacionalni specijaliteti pripremljeni na jedinstven način, među kojima su zečiji ragu sa njokama, prolećne rolne od pačijih bataka, teleći kotleti u ljutom sosu sa mladim krompirićima sa ruzmarinom, kao i brojne vrste deserta.

Kuvari će jelima od najkvalitetnijih namirnica dodavati sveže začine iz bašte restorana, a za osveženje tokom letnjih dana Marko Radičev, najbolji barmen u prethodnoj godini i učenici ugostiteljske škole pripremili su veliki izbor koktela i najboljih vina.