Nikolićev kabinet: Zna se ko je sarađivao sa zemunskim klanom

To kažu u kabinetu predsednika Srbije i dodaju da nisu iznenađeni tvrdnjom da je tužilaštvo tražilo od Miloša Simovića, člana „zemunskog klana“, da optuži Nikolića u kontekstu političke pozadine ubistva premijera, ali navode da oni nisu imali saznanja da je tužilaštvo od bilo koga tako nešto zahtevalo.

- Ne znamo da li je predsednik o tome imao ikakve informacije. Međutim, uopšte nas ne iznenađuju tvrdnje jednog od članova „zemunskog klana“, jer svima je poznato kako i za šta je korišćena policijska akcija „Sablja“ - kažu u kabinetu predsednika Nikolića.

Oni dodaju i da je dobro poznato ko je sve od političara sarađivao i bio u stalnom kontaktu s pripadnicima „zemunskog klana“, kako je cela ta priča zataškavana, te da je trebalo da politički protivnici i neistomišljenici budu predstavljeni kao organizatori i nekakvi podstrekači na ubistvo premijera.

- U svakom slučaju, navode bivšeg člana „zemunskog klana“ Aleksandra Simovića treba ispitati - zaključuju u kabinetu predsednika.Da podsetimo, prema svedočenju bivšeg člana „zemunskog klana“ Aleksandra Simovića pred Specijalnim sudom, tužilaštvo je od njegovog brata Miloša tražilo da za političku pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića optuži Tomislava Nikolića.

- Tužilaštvo je, po hapšenju moga brata Miloša, od njega zahtevalo da optuži Tomislava Nikolića za političku pozadinu ubistva premijera Đinđića. On je to odbio - rekao je Aleksandar Simović pred Specijalnim sudom u Beogradu, ne navodeći da li su mu tada bile nuđene i neke pogodnosti u slučaju da to i uradi.B. Vukčević - J. Spasić

"Simović je lagao!
"

U Tužilaštvu za organizovani kriminal, međutim, odbacili su kao apsolutno neistinite Simovićeve tvrdnje.
- Tužilaštvo nikada ni od koga, pa ni od braće Simović, Aleksandra i Miloša, nije tražilo da lažno optuži bilo koga. Naprotiv, insistiramo na tome da se u krivičnim postupcima govori i utvrđuje samo istina. Činjenica je, ipak, da optuženi u postupku ima specifičnu ulogu i da je njemu dopušteno da se brani na način koji je najpovoljniji za njega, odnosno da ne govori istinu - rečeno je za Kurir u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Kurir

Pogledajte još