Jagodinci uz trubače proslavili osvajanje Kupa Srbije

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da je jagodinskim fudbalerima na velikom uspehu čestitao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, potvrdivši da je finalnu utakmicu protiv Vojvodine iz svečane lože stadiona Partizana u Beogradu pratio i premijer Ivica Dačić.

Fudbalere Jagodine, predvođene Markovićem, na svečanoj tribini sa osvojenim peharom burno su pozdravili navijači i građani skandiranjem “srpski kup je naš”. Slavilo se uz trubače, estradne zvezde i članice ansambla Lenjingradske i Moskovske oblasti iz Ruske Federacije, koje gostuju u tom gradu.

“Pokazali smo da smo sportski centar, ušli smo u istoriju sporta našeg grada. Mi ništa ne prepuštamo slučaju, nije slučajno da ovaj grad postigne tako veliki rezultat. Siguran sam da će Jagodina sa ovom ekipom ući u Ligu Evrope”, izjavio je Marković.

On je istakao da je sport “važan za razvoj države”, dodajući da je sport “jedno vreme bio jedini izvozni artikal Srbije”.

“Sport je pravi srpski ambasador. Na osnovu rezultata i svega što radimo, obećavam građanima Srbije da Jagodina neće obrukati Srbiju u Evropi. Postali smo grad evropskih investicija, a sve koji su dolazili prvo smo vodili na stadion, da vide kako ovaj grad vodi računa o sportu. Hoćemo da mladim ljudima idoli budu osvajači kupa”, poručio je Marković.

Zahvaljujući treneru Simi Kruniću na ostvarenom uspehu, Marković je rekao da on “nije bio poznat dok nije došao u Jagodinu, a sada za Krunića čuje cela Evropa”.

On je istakao da fudbaleri Jagodine nisu tražili premije za rezultate koje su ostvarili proteklih godina i da zato “zaslužuju svu pažnju ovog grada”.

“Oni vole fudbal i ovaj grad”, kazao je Marković i podsetio da je ženski rukometni klub Jagodine u finalu kupa, a borilački sportovi u samom vrhu Evrope, i obećao da će i dalje podržavati sportske klubove.

Fudbaleri Jagodine savladali su sredu u Beogradu ekipu novosadske Vojvodine sa 1:0 i osvojili prvi trofej nacionalnog kupa, što je najveći uspeh kluba u istoriji.

(Tanjug)