Za utorak, 19. maj 2009. godine

BEOGRAD, 19. maja 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno poseti američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Srbiji i susretu predsednika Srbije i Crne Gore Borisa Tadića i Filipa Vujanovića.

BLIC - O predstojećoj poseti američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Srbiji u tekstu "Bajden će tražiti od Tadića d aumiri Dodika". O ubistvu dečaka Georgija Luke govori njegov otac: "Bezdušno su mi ubili dete". O poskupljenju benzina pod naslovom "Od subote gorivo skuplje za tri dinara".

VEČERNJE NOVOSTI - O susretu predsednika Srbije i Crne Gore, Borisa Tadića i Filipa Vujanovića pod naslovom "Naši narodi nisu manjine". Za list govori guverner Narodne banke Srbije, Radovan Jelašić: "Izbegli najgore". O raskidu ugovora Vlade Crne Gore i ruskog tajkuna Olega Deripaske u tekstu "Advokati pišu nova pravila". O poseti Reisa iz BiH Sandžaku u tekstu "Cerić muti po Sandžaku". "Zločin zbog trešnje" je tekst o svirepom ubistvu dečaka Georgija Luke.

DANAS - O predstojećoj poseti američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Srbiji u tekstu "Samo Amerika može da utiče na Holandiju". Za list govori ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Konuzin: "EU će pritiskati Srbiju zbog Kosmeta". O susretu srpskog i crnogorskog predsednika, Borisa Tadića i Filipa Vujanovića pod naslovom "Jačanje veza bez obzira na Kosovo".

POLITIKA - O susretu srpskog i crnogorskog predsednika, Borisa Tadića i Filipa Vujanovića u tekstu "Razlike ostaju - sarađivati se mora". O gasovodu "Južni tok" pod naslovom "Južni tok ulazi kod Zaječara a izlazi kod Subotice". Za list govori norveški pisac Justejn Gorder: "Kada se desi rat, dijalog prestaje".

PREŠ - O zdravstvenom stanju haškog osuđenika, generala Vladimira Lazarevića u tekstu "Hag ubija generala Lazarevića".

Pogledajte još