Zvezda hoće revanš protiv OFK, Partizan u Kragujevcu

Crno-beli trenutno imaju dva boda prednosti u odnosu na večitog rivala i jedina opcija u Kragujevcu im je pobeda. Ipak, neće im biti lako, jer će i Radnički imati veliki motiv, pošto su im bodovi preko potrebni u borbi za opstanak.

Partizan je u prošlom kolu, uz dosta problema savladao drugi Radnički, niški, sa 3:1, dok su Kragujevčani izgubili od OFK Beograda.

Ekipa Crvene zvezde nastavlja poteru za Partizanom, a protiv "romantičara" sa Karaburme pokušaće da dođe do osme uzastopne pobede u Superligi pod vođstvom trenera Portugalca Rikarda Sa Pinta.

OFK Beograd veliki je dužnik Crvene zvezde iz prvog dela sezone, pošto je ekipa sa Karaburme slavila na svom terenu u Superligi, a potom je i eliminisala crveno-bele u četvrtfinalu nacionalnog kupa.

Fudbaleri Jagodine, koji su u sredu osvojili Kup Srbije, prvi put u klupskoj istoriji, gostuju poslednjeplasiranom Smederevu koje je izgubilo šanse za opstanak u Superligi.

Poraženi finalista nacionalnog kupa, Vojvodina, u nedelju će gostovati u Novom Pazaru. Taj meč biće odigran pred praznim tribinama, jer su Novopazarci kažnjeni zbog navijačkih izgreda na nedavnoj utakmici sa Partizanom.

U derbiju donjeg dela tabele u Borči će se sastati domaći BSK i Hajduk iz Kule. Obe ekipe pokušaće da dođu do izuzetno važnih bodova borbi za opstanak.

Fudbaleri Rada igraju dobro u prolećnom delu sezone, a u ovom kolu dočekaće ivanjički Javor. Niški Radnički će na svom terenu odmeriti snage sa užičkom Slobodom, dok će u malom vojvođanskom derbiju Spartak u Subotici dočekati Donji Srem.

Parovi 27. kola Superlige:

U 15 sati igraju Radnički Kragujevac - Partizan, dok u 17 sati počinju mečevi BSK Borča - Hajduk, Spartak - Donji Srem, Smederevo - Jagodina, Radnički Niš - Sloboda i Rad - Javor. Od 19 sati igraju Crvena zvezda - OFK Beograd.

U nedelju od 17 sati sastaju se Novi Pazar - Vojvodina.

TABELA: Partizan 61 bod, Crvena zvezda 59, Vojvodina 52, Jagodina 43, Rad 40, OFK Beograd 38, Sloboda 36, Spartak 34, Radnički Niš 31, Donji Srem 30, Javor 29, Hajduk Kula 29, Novi Pazar 27, BSK Borča 26, Radnički Kragujevac 24, Smederevo 12.

(Tanjug)

Pogledajte još