Sezonski poslovi: Zaradite i do 30.000 mesečno

Breda Milić, vlasnica agencije “Bulevar”, kaže za “24 sata” da studenti sada najlakše mogu da nađu privremeni posao u ugostiteljstvu.

"Traži se veći broj šankera i konobara, zatim pomoćni radnici, oni koji bi delili reklamne listiće. Studenti u Beogradu i Novom Sadu, ali i u svim većim gradovima, mogu lako da dođu i do posla promotera, gde se zarade kreću oko 200 dinara po satu", kaže Milić.
Prema njenim rečima, traže se i radnici u kol centrima, ali je neophodno da oni govore strane jezike. Najbolje prolaze oni koji govore engleski, grčki i turski jezik.
"Tražena je i specifična vrsta komercijalista. Oni, na primer, dobiju službeni auto i vode računa da na policama velikih marketa ima dovoljno robe za firmu za koju rade. Oni ne prodaju, ali vode računa o tome da robe ima dovoljno. Njihove dnevnice su najveće i kreću se oko 2.200 dinara", navodi ona.

Ona dodaje da se u proseku svaki angažman plaća oko 26 odsto više ako se radi po smenama i noću.

Ljubomir Vidović, direktor zadruge Tragač, kaže da devojke najlakše mogu da nađu posao promoterke, a momci poslove na pakovanju.
Kako kažu u nekoliko agencija koje je kontaktirao list "24 sata", iako trenutno nema takve tražnje, uskoro će krenuti letnja sezona, a tada će biti potrebni studenti za branje sezonskog voća, prodavci sladoleda, spasioci na bazenima...
Za osam sati rada, zarada na tim poslovima se kreće oko 1.500 dinara dnevno. Oni koji bi želeli da rade kao spasioci, najpre moraju da prođu odgovarajuću obuku.

(Izvor: 24 sata - M. Krkić)
Pogledajte još