Podignuta optužnica: Braća optužena za ubistvo vlasnika mesare Dakom

0

NIŠ – Marko Dinić (29) iz Niša optužen je da je 1.oktobra 2012. godine hicima iz pištolja iz bezobzirne osvete ubio Slobodana Marinkovića iz Merošine, vlasnika lanca mesara „Dakom“, a njegov brat Ivica Dinić (38) da mu je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.

Oni su uhapšeni 23.oktobra prošle godine a pritvor im je nakon podizanja optužnice ponovo produžen. Marinković je po sudskoj izvršnoj presudi zbog duga na dan ubistva trebalo da preuzme donju salu restorana „Lion“, vlasništvo Duška Dinića, oca uhapšene braće, koji je preminuo 21.septembra 2012. godine.

Marko Dinić je optužen da je dan nakon očeve smrti, za 4.500 evra u Aleksincu kupio automobil „sitroen ksantija“ kojim se 1.oktobra odvezao do stočne pijace u Mramoru, dok ga je brat Ivica pratio „audijem“.

Kada je Marinković naišao svojim „mercedesom“, pošavši na posao do klanice oko kilometar udaljene od njegove kuće, optuženi Marko Dinić je izašao iz vozila i ispalio pet hitaca u njega, nanevši mu prostrelne rane trbuha, jetre, grudnog koša od kojih je preminuo na licu mesta.

Nakon toga je, prema navodima optužnice, „sitroen“ odvezao do naselja Ledena stena i ostavio ga, dok ga je brat sve vreme pratio „audijem“.

izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.