Patrijarh se ogradio od Amfilohija i Atanasija

"Mitropolit Amfilohije me je pitao da služi moleban u hramu i ja sam se sa tim saglasio. Sve drugo što je činjeno van hrama je njegova lična stvar i njegov lični istup iza kojih ne stojim ni ja, ni Sinod, ni Crkva", rekao je patrijarh.

Mitropolit je na protestu protiv briselskog sporazuma služio moleban tokom kojeg se pomolio "za upokojenje Vlade, Skupštine Srbije i poginule na Kosovu i Metohiji".

Upitan da prokomentariše izjavu penzionisanog vladike Atanasija Jeftića da ni ubijenog premijera Zorana Đinđića nije interesovala "nebeska Srbija", patrijarh je rekao da ga je i on, preko jednog od službenika Patrijaršije, pitao da li može da bude sa tim narodom na protestu.

"Ja mu na to pitanje nisam odgovorio i on nije imao moju dozvolu da nastupi u gradu Beogradu", rekao je patrijarh Irinej.

I Demokratska stranka danas je osudila govor penzionisanog vladike Atanasija Jevtića , ističući da je sramno poređenje bilo koga sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem koji je ubijen jer se borio za evropsku Srbiju, a ne što nije verovao u nebesku.

U toj stranci tvrde da je nedopustivo pronalaženje razloga i pravdanje ubistva premijera, kao i prizivanje iste sudbine za druge državne zvaničnike.

Izvor: Kurir

Pogledajte još