Počinje izvoz Fijata 500 L za SAD

Planirano je da prvi brod s automobilima za američko tržište u Baltimor stigne oko 23. maja, dok će na obalu Kanade, u Halifaks luku, brod s vozilima uploviti oko 26. maja.

"Proizvodnja i plasman novog modela na tržište SAD biće od velikog značaja za ukupni privredni razvoj Srbije, ali i dalji razvoj kompanije, lokalne privrede i ostvarivanje suficita u spoljnotrgovinskoj razmeni", navodi se u saopštenju kompanije.

"Evropska komisija je ocenila da FAS pozitivno utiče na privredu Srbije, a mi ćemo našim daljim proizvodnim planovima nastojati da i dalje doprinosimo stabilizaciji i oporavku srpske ekonomije", rekao je generalni direktor kompanije FAS Antonio Ćezare Ferara.

Serijska proizvodnja automobila "500L" za američko tržište počela je u martu. FAS u ovoj godini planira proizvodnju od 110 do 150 hiljada automobila, kao i plasman vozila na više od 100 tržišta u svetu uključujući, osim američkog, region Azije i Pacifika.

Usled povećanog obima proizvodnje i planova za izvoz, kompanija je u proteklom periodu zaposlila 600 novih radnika i trenutno zapošljava oko 3.000 radnika, kao i više od 1.200 ljudi kod kompanijskih dobavljača/kooperanata.

Beta

Pogledajte još