Ana Ivanović u polufinalu turnira u Madridu

Sjajnom igrom tokom celog meča Ivanovićeva je počistila Nemicu sa terena, najavljujući da se vraća u nekadašnju formu i da polako grabi ka svetskom vrhu. Trenutno 16. na WTA listi, Srpkinja je za samo 58 minuta igre u velikom stilu trijumfovala nad šestom teniserkom sveta, treći put u isto toliko međusobnih duela.

Bilo je milina gledati razigranu i motivisanu srpsku teniserku. Odličan servis i neuhvatljivi forhend udarci bili su enigma za dekoncentrisanu Kerber, koja je dosta grešila, bez rešenja za protivigru raspoložene rivalke. Ivanovićeva je od početka do kraja duela bila superiorna, diktirajući tempo za ubedljivu pobedu kojom je nagovestila još značajnije rezultate u nastavku sezone.

U borbi za finale srpska teniserka sutra igra protiv Ruskinje Marije Šarapove, koja je pobedila Estonku Kaju Kanepi sa 6:2, 6:4. Od osam dosadašnjih međusobnih duela protiv Ruskinje, trenutno druge teniserke sveta, Ivanovićeva je dobila dva.

Drugi polufinalni par čine Amerikanka Serena Vilijams i Italijanka Sara Erani. Vilijams je u četvrtfinalu savladala Anabel Medina Gariges iz Španije sa 6:3, 0:6, 7:5, dok je Erani nadigrala Ruskinju Jekaterinu Makarovu - 6:4, 6:3.

Turnir u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od četiri miliona evra.

(Tanjug)

Pogledajte još