Slede Karlove Vari za Lungulova

Posle velikog uspeha na Festivalu Trajbeka, gde je dobio nagradu za najbolji film u kategoriji ostvarenja čija se radnja dešava u Njujorku (Best New York Narrative), film Darka Lungulova "Tamo i ovde" dobio je još jedno veliko međunarodno priznanje - uvršten je u program eminentnog Festivala Karlove Vari, koji će se održati od 3. do 11. jula. 

Film "Tamo i ovde" uvršten je u prestižnu selekciju "Kritičari magazina "Variety" biraju : Evropa sada 09", što je objavljeno za vreme filmskog festivala u Kanu.
 
Ovo je dvanaesti put da kritičari ovog najvažnijeg magazina filmske industrije biraju deset filmova koji, po njihovom mišljenju, predstavljaju izbor najboljih iz evropske produkcije. 

Selekcija će biti predstavljena u saradnji "Varietyja" i organizacije "European Film Promotion", koja se bavi promocijom evropske kinematografije u svetu. 

- Ovo je veliko priznanje koje dolazi od probirljivih kritičara magazina"Variety", najvišeg autoriteta u svetskoj filmskoj industriji, magazina koji čitaju svetski distributeri, pa se nadam da će njihova preporuka pomoći da "Tamo i ovde" dopre do velikog broja gledalaca - rekao je Lungulov. 

Pored filma "Tamo i ovde" u ovoj selekciji naći će se i filmovi iz Švedske, Velike Britanije, Nemačke, Mađarske, Hrvatske, Belgije, Holandije, Češke i Španije. 

Posle premijere na Filmskom festivalu Trajbeka "Tamo i ovde" svoj festivalski život nastavlja na Filmskom festivalu "Cinema City" u Novom Sadu, a primljeni su i pozivi sa filmskih festivala iz Azije, Amerike i Evrope.

Pogledajte još