Ruski bogataš otkriva kako će postati besmrtan

Ta fondacija je već isplanirala rok za dobijanje hologramskog čoveka i tvrdi da će biti spreman za otpremanje uma u kompjuter do 2015.

Krajnji cilj programa koji će se razvijati narednih 35 godina je da se stvori potpuno hologramsko telo, koje će, kako smatra Itskov, predstavljati bitan pomak u evoluciji.

Kongres globalne budućnosti održao je sastanak prošle godine u Moskvi kako bi počeo s realizacijom ovog plana.

Kongres će se ponovo sastati u Njujorku, u junu, kada će otkriti robota koji najviše dosad podseća na čoveka.

- Smatramo da je moguće eliminisati starenje i smrt prevazilaženjem osnovnih granica fizičkih i metalnih sposobnosti, koje trenutno postavljaju ograničenja fizičkom telu. Pre 2045. veštačko telo će biti kreirano da postigne savršenstvo oblika, ali će biti, ipak, manje atraktivno od ljudskog tela - navodi se u saopštenju ovih istraživača.

Naučnici okupljeni u ovom kongresu kažu da će ljudi moći samostalno da donose odluke o produženju života i mogućnosti za lični razvoj u novom telu nakon što su resursi biološkog tela iscrpljeni.

Oni smatraju i da će prva generacija "android" tela imati nadljudske sposobnosti.

- Novi čovek će moći da lakše podnese ekstremne spoljašnje uslove: visoke temperature, pritisak, zračenje, nedostatak kiseonika - istakli su oni.

Itskov, 32-godišnji preduzetnik, kaže da je cilj da se transplantacija ljudskog mozga u telo robota obavi u roku od narednih 10 godina.

Izvor: Dejli mejl / 24sata

Pogledajte još