"Delije" spasle Milovana Bojića od smrti

Nakon što je izašao iz supermarketa, Bojića su napala trojica mladića maskirana “fantomkama” sa bejzbol palicama u rukama. Počeli su da udaraju bivšeg funkcionera JUL-a, koji je od siline udaraca pao na asfalt. Razbojnici se tu nisu zaustavili. Nastavili su da ga tuku palicama, a iz ruke su mu oteli torbicu sa ličnim dokumentima i oko 200.000 dinara.

Proces
Milovan Bojić, bivši republički ministar zdravlja i član JUL-a, bio je osuđen na 10 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu. Kao jedan od najpriznatijih srpskih kardiologa bio je i lekar haškog optuženika Vojislava Šešelja.

U tom trenutku, ulicom Ljutice Bogdana išla je grupa navijača “Crvene zvezde”, koji su krenuli na “Marakanu” da pripreme koreografiju za sinoćnju utakmicu. Kada su videli krvavog Bojića, kog tuku maskirani razbojnici, počeli su da galame, uzeli su kamenice i počeli da gađaju napadače. Napadači su se dali u beg, ušli su u automobil “golf” italijanske registracije i pobegli ka Autokomandi.

(old_image)
Milovan Bojić

Hitna pomoć, koju su pozvali navijači, prevezla je Bojića do Urgentnog centra, gde je smešten na odeljenje “šok B”. Konstatovane su mu teške povrede glave, prelom desne jagodične kosti, poderotine po licu i nagnječenje na kičmi, stomaku, nogama.

Bojovićeva porodica i prijatelji čekali su juče ispred Urgentnog centra da saznaju u kakvom se stanju nalazi.

- Strašno! To je trebalo da bude obično subotnje jutro - krenuo je po novine, a napali su ga razbojnici. Ne znamo ko bi mogao da naudi mom ocu. Srećom, spasili su ga mladići koji su išli ulicom - kaže ćerka Bojana Bojić.

Mladići su, kako pričaju Bojićevi rođaci, pokušali da zaustave “golf”, ali su jedino uspeli da mu kamenicom razbiju prozor.

Ćerka dodaje da ne zna koliku je sumu novca nosio njen otac, ali da je slava bolnice danas, pa je novac, ako ga je imao sa sobom, verovatno bio tome namenjen.

Izvor: Blic

Pogledajte još