Borba protiv celulita metodom aromaterapije

Ove neravnine na koži u brojnim tv reklamama banalno su predstavljene u vidu pomorandzine kore i velikom broju muške populacije je otkriveno kako izgleda taj mali nedostatak koji je naš neprijatelj broj jedan na putu do zdrave, lepe i negovane kože. Savremen način života u kome nemamo vremena za fizičku aktivnost, izloženi smo stresu, nepravilnoj ishrani, povećanom konzumiranju alkohola i cigareta je glavni faktor za pojavu celulita.

Oslabljeno vezivno tkivo više nije problem samo kod devojaka i žena prekomerne telesne težine, već su sve brojnije mršave i mlade devojke kod kojih je ovaj problem uporan i teško ga je ukloniti. Pored brojnih kozmetičkih preparata, masaža, redukcije ishrane i vežbi koje fitnes instruktori preporučuju baš protiv celulita, rešili smo da zavirimo u recepte koje preporučuje aromaterapija.

Aromaterapija kombinujući eterična i biljna ulja stvara potpuno prirodan i moćan preparat u borbi protiv celulita. Pre nego što krenete sami da spravljate recept koji vam preporučujemo, savetujemo vam da još jednom proučite šest sigurnih načina kako da odaberete kvalitetno eterično ulje da bi sledeća terapeutka metoda imala efekta.

Napravite sami svoj preparat u borbi protiv celulita uz pomoć sledećih sastojaka:
5 kapi eteričnog ulja komorača
4 kapi eteričnog ulja ruzmarina
4 kapi eteričnog ulja lavande
2 kapi eteričnog ulja kleke
20 ml bademovog ili maslinovog ulja

U bočicu sa tamnim staklom ulijte 20 ml bademovog ulja, a potom dodajte eterična ulja i sve dobro promućkajte. Nanesite pripremljeni preparat i laganim kružnim pokretima masirajte zahvaćene delove od stopala prema srcu.

Na taj način ćete podstaći krvotok, pospešiti eliminaciju toksina iz organizma i poboljšati zdravlje i izgled kože. Područje kože koje je zahvaćeno celulitom masirajte dva puta na dan, nakon tuširanja i nemojte prve rezultate očekivati odmah, već budite strpljivi i nakon tri nedelje videćete poboljšanje.
D.M.

Pogledajte još