Saveti vrhunskih majstora: Šest trikova za lepotu

1.Četkice za šminku mogu potrajati duže ukoliko ih redovno perete sa malo šampona (ili blagog deterdženta za sudove) i malo mlake vode. Sušite ih položene na papirne maramice, jer ukoliko ih ispravite voda bi mogla da se slije u drvene drške i one na taj način propadaju brzo.

2. Nema potrebe da kupujete pilinge za telo. Možete ih jednostavno napraviti kod kuće i obično su efikasniji, a svakako jeftiniji. Jedan od najjednostavnijih i najpoznatiji je da pomešate maslinovo ulje i šećer (ili morsku so) u razmeri 1:2 i smesi dodate par kapi esencijalnog ulja. Lagano je umasirajte na telo, ruke i noge pred tuširanje i onda se okupajte mlakom vodom.

3. Pre nego što nanesete karmin, razmislite da li su vaše usne negovane. Ni u ovom slučaju vam ne treba poseban piling ili kremica za usne. Izmešajte jednake delove smeđeg šećera, maslinovog ulja i ekstrakta vanile, smesu nežno utrljajte na usne i obrišite vlažnom maramicom, tek tada je vreme za nanošenje ruža.

4. Kada dođe leto i vaš puder vam se čini previše svetao, ne treba odmah da kupujete novi, tamniji. Dodajte samo malo bronzera u vaš svetli puder i tu smesu nanosite dok ne dođe vreme da kupite novi puder.

5. Ne stavljajte leti nikada previše pudera. Izgledaćete kao rastopljena tortica. Najbolji savet je da pred sam izlazak iz kuće naneste hidratantnu kremu i sasvim malo pudera (izbegavajte onaj u kamenu, a birajte kreme u boji ili BB kreme).

6. Za skidanje šminke jedan od najboljih prirodnih izbora je maslinovo ulje, posebno za šminku oko očiju. Samo ga nanesite na kuglicu vate i očistite lice. Pored toga što uklanja nečistoće, maslinovo ulje istovremeno hrani kožu.

(Izvor: Kurir )