Vučić: Vojislav Koštunica je pustio sve albanske zločince

Vučić je ponudio Jakšiću da međusobno razmene imovinu.

“Vidim da su neki naučili od Albanaca mnogo, skupili decu da viču – ubij Vučića. Treba da se stidite jer Srbi to ne rade, časni ljudi to ne rade”, rekao je Vučić, koji je ušao u direktnu raspravu sa Jakšićem tokom razgovora sa odbornicima opština sa severa KiM.

Jakšić je takve optužbe odbacio, ocenivši da je briselski sporazum štetan i da predstavlja veleizdaju nacionalnih i državnih interesa.

“Ovo je faktički pravljenje albanske države uz blagoslov Srbije. Mislim da je bitno da sadašnja vlast ne sprečava rad Ustavnog suda. Svi znamo da je ceo ovaj sporazum protivustavan i zato mora da ide pred Ustavni sud”
, rekao je Jakšić.

Vučić je, odgovarajući Jakšiću, upitao zašto pokrajinski izbori nisu sprovedeni kad su predstavnici Srbije, među kojima je bio i Jakšić, bili s Tačijem na pregovorima u Beču, a ministar za Kosovo i Metohiju bio takođe kadar DSS, Slobodan Samardžić.

“Tada ste vedrili i oblačili ovde na KiM. Sve
albanske zločince pustio je Vojislav Koštunica, a ne Tomislav Nikolić. Nemojte meni da govorite o amnestiranju zločinaca, vi ste ih amnestirali i doveli u poziciju da nema kuda dalje”, rekao je Vučić i ponovio da aktuelna vlast nije za prodaju Kosova, a Jakšiću ponudio da razmene kompletnu imovinu.

(Izvor: B92 )