Olimpijakos odbranio titulu prvaka Evrope

Real je odlično počeo meč u kom je jedan od trojice arbitara bio Srbin Ilija Belošević, izabranici trenera Pabla Lasa pogađali su sve čak pet trojki iz prvih šest pokušaja i stvorili veliu prednost 27:10. Od tog momenta Olimpijakos je kao i prošlegodine u finalu protiv CSKA, malo po malo odličnom igrom Hajnsa i Antića, a kasnije i Spanulisa stizao prednost Madriđana i sve do potkraj trećeg kvartala vodio.

Tada je drama u Londonu, dobila novi čin, pošto je trojkom Fernandeza španski tim ponovo stekao prednost 56:55. Treća četvrtina završe1na je nerešenim rezultatom 61:61.

U trećem minutu poslednje četvrtine Olimpijakos je trojkom najkorisnijeg igrača sezone Vasilisa Spanulisa poveo 70:62. Grci su polovinom četvrte deonice poenim Antića i Papanikolaua steklii do tog trenutka maksimalnih i za Real nedostižnih plus 14 (84:70).

U timu Olimpijakosa najefikasnijiji je bio Vasilis Spanulis sa 23 poena, tri manje dao je nekadašnji plej Partizana Ejsi Lo, dok je bivši igrač Crvene zvezde Pero Antić postigao deset poena. U redovima Reala, koji je prvi put od 1995. godine zaigrao u finalu Evrolige, Rudi Fernandez je ubacio 21, a Serhio Rodrigez 17 poena.

"Neverovatna sezona, neverovatno finale. U prvoj četvrtini igrali smo loše, ali smo znali da se odbranom možemo vratiti. To se ddogodilo već do poluvremena i u nastavku smo istim načinom slomili protivnika. Verovali smo u trijumf i kao i prošle godine kolektivom došli do titule. Nama nije bitna statistika, bitno je da pobeđujemo" rekao je Ejsi Lo, najkorisniji igrač finala.

Izvor: Kurir

Pogledajte još