Rašović: Nećemo se braniti protiv Zvezde!

"Najbitnije je da smo u Kragujevcu ostvarili željeno i ostali na plus dva uoči večitog derbija što je izuzetno biti sa psihološkog stanovišta. Jer je davno poznato pravilo da su utakmice pre i posle okršaja sa Crvenom zvezdom najteže. Nije bilo lako izdržati, Radnički je imao svoje šanse za gol, ali nismo mogli da predvidimo tok cele utakmice. Morali smo da pravimo izmene u odnosu na ono što se dešavalo na terenu i u hodu rešavamo probleme. Ponavljam, najbitnije je da smo pobedili", kaže Rašović .

Minimalac u Kragujevcu je crno-bele ostavio u ulozi "favorita" pred 144. večiti derbi, iako u okršajima Partizana i Crvene zvezde tako nešto skoro da ne postoji. Činjenica je, međutim, da Rašovićevoj ekipi odgovara i nerešen ishod, dok ljuti rivali moraju da idu na pobedu što Partizanu omogućava da igra strpljivije, zatvorenije...

Rašović, ipak, tvrdi da se crno-beli neće posvetiti defanzivi.
"Imamo dva rezultata koja nam odgovaraju, ali je bezbroj primera iz prošlosti da jedna ekipa dominira prvenstvom i igra Evropu, a onda druga lagano reši derbi u svoju korist. Zato ne možemo i nećemo da se postavimo tako da igramo na remi, jer jednostavno ne znamo da se branimo. Partizan to sebi ne može da priušti. Danas krećemo u analizu rivala i u zavisnosti od toga šta nam ona pokažemo tako ćemo i izaći na teren. Spremićemo više varijanti i verujem da ćemo izabrati pravu, pobedničku".

Zanimljivo je i da će predstojeći sudar Partizana i Zvezde biti prvi večiti derbi za trenere obe ekipe s tim da je Rašović u nešto povoljnijoj poziciji od Rikarda Sa Pinta, jer je bio učesnik večitih derbija kao pomoćnik Slaviše Jokanovića, Gorana Stevanovića, pa i Aleksandra Stanojevića, koji je bio specijalista za svetkovine srpskog fudbala.

Hoće li se Rašović čuti sa bivšim mentorom, pa i dobrim prijateljom, za neki savet?
"Ne znam. Sigurno je da smo u gotovo svakodnevnom kontaktu. Sale prati naše utakmice i zna šta se dešava, ali isto kao što je naš fokus ove na Superligu, tako i on u Pekingu ima obaveze sa svojim timom. Razgovaraćemo sigurno, a da li ćemo pričati o derbiju...", ostao je nedorečen Rašović, koji je već na početku karijere na klupi Partizana pokazao da se ne boji rizika.

Izvor: MOZZART Sport

Pogledajte još