Bajko: Siguran sam da ćemo dobiti večiti derbi!

Da nije bilo Bobana Bajkovića i njegovog refleksa mačke u nadoknadi vremena protiv vrtića s Karaburme, crveno-beli bi danas u sumornom raspoloženju i s minus četiri čekali večiti derbi.

"Bio je moj dan, baš kao što prošle sedmice nije. Ali, sada nije trenutak da se meri ko je šta odbranio ili ko je dao gol, važno je samo da Zvezda s osam uzastopnih pobeda ide na derbi" poručuje Bajković.

Još jedna bleda igra, za koju je čak i trener Rikardo Sa Pinto rekao da “mnogo toga nije štimalo”, ipak ne plaši Zvezdinog čuvara mreže. Bajković puca od samopouzdanja i veruje da će on i njegovi saigrači pokazati pravo lice kada bude najpotrebnije.

"Bićemo pravi u derbiju, u to mogu da se zakunem našim navijačima koji iz utakmice u utakmicu pokazuju da im nema ravnih! Znao sam i pre meča s OFK Beogradom da će biti veoma teško jer je nemoguće isključiti iz glave utakmicu s komšijama. Zato i jeste najznačajnije da smo mi upisali tri boda, a za Partizan niko ne treba specijalno da nas motiviše niti da nam priča šta nas čeka. Imam dobar predosećaj i siguran sam da ćemo dobiti derbi."

Ispostavi li se Bajkovićev optimizam kao opravdan, Zvezda bi narednog vikenda bila pred krunisanjem.

"Naravno da smo svesni toga, kako ne bismo bili?! Pobedom protiv večitog rivala napravićemo veliki korak ka ostvarenju onoga što svi toliko želimo, ali nećemo ništa rešiti. Nas posle čekaju i Sloboda i Vojvodina, opasni rivali, a pravo na grešku nećemo imati. Ipak, sada smo fokusirani samo na derbi i pobedu. Ma, sve na svetu bih dao da uzmemo titulu!"

Pred derbi se sve glasnije govori i o tome da će Partizanu odgovarati i remi...

"Verujte, derbi se tako ne igra. Partizan neće izaći s ciljem da osvoji bod, u to sam siguran. Ova utakmica je najvažnija od svih u srpskom fudbalu i tu kalkulacija neće biti, odlučiće jedan gol, jedan detalj..."

Bajkovićeva želja za šampionskim peharom gori i zbog navijača, koji su cele sezone bukvalno na leđima šlepali ekipu, koja je često trokirala, posustajala...

"Kako su samo navijali protiv OFK Beograda, pa ja sam se naježio! To nema nigde na svetu, da se po 20.000 ljudi okuplja na svakoj utakmici, čak i kada smo bili na minus 11. E, njima smo dužni trofej, pred njima treba da se iskupimo za pet godina bez titule. Zbog njih ćemo zato u subotu i da se pokidamo ako treba, da ostavimo srce na terenu i da pobedimo - poručuje Bajković, jedini koji je tokom poslednje decenije preživeo sve na “Marakani” - i duple krune i poslednju titulu i pet sušnih godina."

Izvor: Večernje novosti

Pogledajte još