Đilas odgovorio Zorani Mihajlović: Sramota je da ministar laže

– Vaša sinoćna izjava da sam, kao gradonačelnik, Beograd zadužio za 900 miliona evra pokazuje dve elementarne činjenice: prva je da ste dovoljno bezobrazni da govorite o stvarima o kojima ne znate apsolutno ništa, a druga da vam nije problem da obmanjujete javnost – poručuje Đilas.

– Sramota je, gospođo Mihajlović, da neko laže. Naročito je velika sramota ako laže ministar u Vladi Srbije i potpredsednik trenutno najveće stranke u Srbiji.

Grad Beograd trenutno je zadužen za 400 miliona evra. To je, dakle, daleko ispod iznosa koji ste u sinoćnjem „Utisku nedelje” naveli. A to samo znači da ste, gospođo Mihajlović, svesno slagali gledaoce želeći da nanesete štetu meni i timu koji predvodim, a koji ulaže ogromne napore da u teškim uslovima vodi ovaj grad. Što je još strašnije, netačne informacije izrečene su od osobe koja je član Vlade koja je ovu zemlju zadužila za preko četiri milijarde evra u prvih šest meseci svog mandata. A to je iznos deset puta veći od ukupnog zaduženja grada Beograda – kaže Đilas.

Gradonačelnik je uputio i savet ministarki Mihajlović.

– Na kraju vam dajem jedan savet koji vredi mnogo više od 900 miliona evra: prestanite da se ponašate kao da ste u opoziciji i počnite da se bavite poslom za koji vas je Narodna skupština izabrala – zaključio je gradonačelnik.

Izvor: Beoinfo, Blic