Saopštenje je falsifikat, ja sam kandidat

BEOGRAD, 19. maja 2009. (Beta) - Bivši fudbaler Crvene zvezde koji je najavio kandidaturu za predsednika kluba, Vladan Lukić rekao je da je generalni sekretar Saša Kozić "falsifikovao saopštenje" i da se ništa ne menja u njegovim najavljenim planovima.

"Kozić je falsifikovao saopštenje koje je izdala Radna grupa. On je slagao i druge članove tog tela rekavši da ima moju saglasnost. Ja sam u tom trenutku nalazio na sastanku sa ministrom sporta Snežanom Samardžić-Marković, na kome sam postigao dogovor o pomoći državi Zvezdi posle izbora", rekao je Beti Vladan Lukić.

U saopštenju Zvezde navodi se da je na sastanku tela, koje čine Savet kluba, Radna zajednica, Veterani, navijači i sadašnja tročlana komisija, odlučeno da se na vanrednoj skupštini predloži kolektivno rukovodstvo, kao i da zvanično nema nijednog kandidata za predsednika.

"Zanima me kako je obezbedio kvorum i ko su bili ti ljudi sa njim. On je, recimo, doveo direktora marketinga umesto legalno izabranog predstavnika. Ja ću sutra na skupštini navijača predstaviti svoj program", rekao je Lukić.

Nekadašnji centarfor "crveno-belih" rekao je da Kozić "to radi da bi što duže ostao u klubu i odužio se sponzorima koji su ga i doveli".

"Njega klub ne interesuje. Ako Zvezda ne dobije legalno rukovodstvo, neće biti spremna za sledeću sezonu, za koju pripreme treba da počnu već u julu", rekao je Lukić.

"Ja jesam kandidat, a Zvezda će sledećeg utorka dobiti legalno rukovodstvo", rekao je Lukić.

Pogledajte još