Koga love moderne sponzoruše?

Istina, postoje i danas devojke tipa "manekenka da budem, svi da me znaju", međutim, one su mutirani hibridi i marginale pojave koja je izumrla. Klasično sponzorstvo je odavno prevaziđeno: svima je postalo jasno da pravi kriminalci i biznismeni ne postoje u obliku u kom se predstavljaju.

PA KO SU ONDA DANAŠNJE SPONZORUŠE?

One su, poput Pop Spirine kćerke Melanije, od malih nogu usmeravane da se udaju za nekog uglednog i dobrostojećeg. Više nisu aktuelni fudbaleri i “kriminalci”, oni su rezervisani za one nazadnije. Predstavljamo vam primerke idealne lovine za evoliurane sponzoruše:

ONLINE PREDUZETNIK
Ono što su nekada bili inženjeri i lekari, to su danas muški primerci čiji je posao vezan za web. Obično se bave programiranjem (i odlično zarađuju!) ili imaju svoju firmu različitih delatnosti vezanih za web.
Gde ga pronaći: na konferencijama i sličnim stručnim okupljanjima. Sačekati pauzu za kafu ili koktel. Ne predstavljaju tešku lovinu jer su učili i radili dok su ostali dangubili po splavovima, tako da će štiklice i ne preteran dekolte završiti posao.

POLITIČAR
Nekada su bile potrebne određene kvalifikacije i pedigre da bi se postala supruga političara, međutim, pošto nam politička scne liči na jedan veliki rijaliti, i pravila igre su se promenila. Mlađani vukovi se sve više odlučuju za atraktivne partnerke, po mogućstvu bivše manekenke i voditeljke. Nikako ne očajavajte ako ne spadate u jedno od ova dva. Dovoljan je jedan nastup na TV-u ili naizgled profesionalan photo session, i već ste ispunili uslove. Još ako je tu burna mladost uspeh je zagarantovan.
Gde ga pronaći: učlaniti se u neku stranku ili se kretati po događajima na kojima su prisutni.

SPORTISTA (TENISER)
Fudbaleri više nisu interesantna lovina iz razloga što se žene veoma mladi, a kad shvate da su neiživljeni usleđuju prevare sa jedva punoletnim go-go igračicama, a potom i razvod. Pošto nisu bili dovoljno inteligentni da štede novac, veću su ga ulagali u restorane ili kozmetičke salone svojih supruga (koji su naravno propali) alimentacija neće biti bog-zna kakva. Zato su tu teniseri. Od malih nogu povučeni, usmereni, vredni.

Gde ih pronaći: Lov na njih je najteži. Morate biti uz njih godinama (kroz druženje, zajedničke poznanike) i gajiti imidž fine devojke iz komšiluka iz dobre porodice.

SIN UGLEDNE PORODICE
On nema zvaničan i stalan posao, verovatno je negde na platnom spisku ili je na jednoj od onih pozicija za koju ni HR ni profesor engleskog ne mogu da utvrde šta tačno podrazumeva. Tako je, tatica ga je zaposlio. Pošto je od malih nogu u senci svojih roditelja, verovatno oca, i svestan je da neće dogurati koliko on, najmanje što može je da glumi dostojnog naslednika. Pošto je sam po sebi nesiguran, potrebna mu je (kakav kliše) jaka i odlučna žena (čitaj prefrigana i namazana svim bojama).
Gde ga pronaći: u fensi restoranima, vinarijama, proslavama...dok tatica radi a majka glanca svoj češki kristal i pije liker od hvarske trešnje, on mora u javnosti da predstavlja svoju uspešnu porodicu i firmu. Pa i to je posao.

DIREKTORI
Umnogome su slični kao đuvegije iz prve grupe, osim jedne velike razlike: dok su direktorčići posle manje od godinu dana staža upali u BOSS odela i postali glavnokomandujući pa otkrili da je svet njihov, programeri ipak koliko-toliko imaju otvoreni um, pa im se ne dešava da polete i glume Trampa nakon prve veće zarade (ma koliko to paradoksalno izgledalo).
Gde ih sresti: pošto su do juče bili skromni studenti ili ćate u nekoj korporaciji, otkrili su onu lepšu stranu života, tako da su u slobodno vreme boemi i hedonisti. Dakle, sede po kafanama i restoranima gde se dobro jede. Naravno, u odelima (kako se drugačije diferencirati).

Za koji god od ovih tipova da se odlučite, naoružajte se opštim znanjem, pristojno-atraktivnim izgledom (ništa vulgarno, ništa prenaglašeno), vizitkama (niko ne voli besposlene žene, u svakom slučaju možete biti novinar ili PR, to je danas maltene svako) i naravno samopuzdanjem.

(Izvor: Blic Žena )

Pogledajte još