Zaplenjeno droge za pola Evrope!

Policija je na području Subotice i Sombora zaplenila 140 kilograma marihuane, koja je sa područja Kosova i Metohije švercovana i u države EU - pretežno u Mađarsku, Austriju i Nemačku. Kako je u ponedeljak saopštio MUP, ovom akcijom, u okviru koje je uhapšeno pet osoba, presečen je još jedan kanal ilegalne proizvodnje modifikovane marihuane „skank“.

- Droga, upakovana u 79 PVC paketa, pronađena je na dve lokacije, u Subotici i Somboru, a akciju su sproveli pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i policijski službenici iz Kraljeva, Subotice i Sombora
- saopštila je policija.

MUP navodi da su privedeni F. L. (42 ) iz Peći, koji je, kako se tvrdi, organizovao ilegalnu trgovinu i nabavku droge sa KiM i H. D. (35) iz Donje Dubice kod Podujeva, koji je učestvovao u organizaciji i nabavci droge i nadgledao transport.
U saopštenju se dodaje i da su privedeni V. G. (37) iz Sombora, koji je transportovao drogu iz Srbije u zemlje EU, i M. M. (54) iz Palića, koji je drogu skladištio u svojoj porodičnoj kući.

Policija je privela i T. B. (45) iz Subotice, koji je pronalazio i angažovao kurire koji vrše transport marihuane iz Srbije u zemlje EU i organizovao skladištenje marihuane u blizini državne granice Srbije i Mađarske.

Policija sumnja da su navedene osobe nabavljale marihuanu na teritoriji KiM, organizovali mrežu kurira i posrednika za krijumčarenje, a zatim jedan deo preprodavali na teritoriji Srbije, a drugi krijumčarili u zemlje EU.

(Izvor: Novosti )

Pogledajte još