Majami i Memfis na korak od finala

U ekipi aktuelnog šampiona NBA lige samo dvojica igrača postigli su dvocifreni broj poena, Lebron Džejms 27, uz osam asistencija i sedam skokova, i Kris Boš 14 poena.

Majami je pobedu obezbedio u trećoj četvrtini serijom od 17:9, i to je prvi put u klupskoj istoriji Čikaga da je postigao manje od 10 poena u jednoj četvrtini u plej-ofu. Takođe, Bulsi nikada do sada nisu postigli manje od 69 poena u utakmici u doigravanju.

"Morali smo da naporno da radimo za ovu pobedu. Nikada ne volim da kažem da smo nekoga lako pobedili", rekao je igrač Majamija Kris Boš.

U ekipi Čikaga, koja je iz igre šutirala sa samo 25,7 odsto uspešnosti, najefikasniji je bio Karlos Buzer sa 14 poena i 12 skokova, a Džimi Batler dodao je 12. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao.

Naredna, peta utakmica igra se sutra uveče u Majamiju, gde bi domaći tim pobedom mogao da obezbedi plasman u finale Istočne konferencije.

Košarkaši Memfisa pobedili su na svom terenu posle produžetka Oklahomu sa 103:97, i tako poveli sa 3:1 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije. Memfis još nije poražen na svom terenu u plej-ofu.

Memfis je uspeo da nadoknadi zaostatak od 17 poena iz prvog poluvremena, ali nije u regularnom izborio pobedu. Kevin Durent je poenima doneo Oklahomi produžetak (94:94), ali je u dodatnih pet
minuta promašio svih pet šuteva. Grizlisi su taj deo igre dobili sa 9:3.

Majk Konli bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 24 poena, Zek Rendolf ubacio je 23 poena i imao 12 skokova, a Mark Gasol 23 poena i 11 skokova.

U ekipi Oklahome Durent je bio najefikasniji sa 27 poena, a imao je i po sedam skokova i asistencija, Kevin Martin dodao je 18, a Serž Ibaka 17 poena, uz 14 skokova.

Naredna utakmica igra se sutra uveče u Oklahomi, a Memfis bi pobedom mogao da se plasira u finale Zapadne konferencije.

Beta

Pogledajte još