Trio iz Evertona prati Mojesa u Mančester?

Mojs će navodno sa sobom pokušati da povede veznog fudbalera Maruana Felainija, te defanzivce Lejtona Bejnsa i Fila Jagelku.

Među prvim potencijalnim pojačanjima Mojsa pominju se i dve "bombe" iz Španije, napadač Real Madrida Karim Benzema, te vezni igrač Barselone Fransesk Fabregas. Međutim, prvi zadatak Škota biće da zadrži Vejna Runija.

Već se uveliko priča da će štoper Jagelka skoro sigurno krenuti sa Mojsom, a njegov transfer iznosio bi oko 12 miliona evra. Junajtedu je potrebno osveženje u zadnjoj liniji s obzirom na godine i česte povrede Rija Ferdinanda i Nemanje Vidića. Jagelka ima kvalitet kao engleski reprezentativac, kao i iskustvo jer je i on zagazio u tridesete.

Ne bi bilo iznenađenje da na Old Traford stigne i 29-godišnji Bejns. Ovaj levi bek je jedan od najboljih asistenata lige od igrača na svojoj poziciji,
Sa druge strane, problem je što Bejns nema dovoljno evropskog iskustva za Junajted, dok je od suštinskog značaja za igru Evertona. Njegova vrednost se procenjuje na oko 20 miliona evra.

Najteži posao Mojs bi mogao da ima sa dovođenjem Felainija. Belgijanac iza sebe ima nekoliko impresivnih sezona, pa je time porasla i njegova cena. Trenutno vredi oko 30 miliona evra, ali zbog interesovanja i drugih Premijerligaša, pre svih Čelsija, mogla bi da poraste.

Naravno, mnogo više pažnje privlači status Runija sa kojim je Mojs najavio razgovor, spekulacije u mogućem dolasku Seska Fabregasa, te priča o Karimu Benzemi.

Što se tiče odlazaka, Rio Ferdinand je izjavio da bi voleo da bude deo nove priče, dok se spekuliše o interesovanju Monaka za Patrisa Evru.

Izvor: b92

Pogledajte još