Nikola Petković: Očekujem da Zvezda od subote bude prva

BEOGRAD - Fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković rekao je da su tenzija i pritisak veliki pred svaki "večiti derbi" protiv Partizana, a posebno pred predstojeći jer će on odlučiti o tituli.

"Atmosfera u ekipi pred večiti derbi je odlična, što je razumljivo jer nas očekuje najlepša i najteža utakmica našeg fudbala. Tenzija i pritisak jesu veliki pred svaki derbi, pred ovaj posebno, s obzirom da je ulog titula", rekao je Petković za klupski sajt.

"Večiti derbi" igraće se u subotu na stadionu Partizana u okviru 28. kola Super lige Srbije, a crno-beli na tabeli imaju dva boda više od Zvezde.

"Očekujem pun stadion i veliku podršku naših navijača, kao i na svim gostovanjima do sada. Verujem i da će sreća biti bitan faktor koji bi mogao da presudi pobednika u derbiju i zbog toga ćemo učiniti sve da borbenošću i požrtvovanjem privučemo "Fortunu" na našu stranu", kazao je levi bek crveno-belih.

On je istakao da je prednost Zvezde to što je u naletu od osam vezanih pobeda u prvenstvu.

"Našu prednost vidim u seriji od osam vezanih pobeda i naletu u kojem se nalazimo. Oni imaju dva boda prednosti i igraju na svom stadionu. Ne tako davno smo bili 11 bodova u zaostatku za njima, sada smo u igri za prvo mesto i nadam se da ćemo subotu veče dočekati kao prvi na tabeli", istakao je Petković.

Napadač Zvezde Luka Milunović rekao je da je njegova ekipa svesna težine predstojećeg susreta.

"Svesni smo težine susreta koji nas očekuje. Primećujemo svuda oko nas da je interesovanje i naših, i njihovih navijača veliko. Očekujem pun stadion i odličnu atmosferu na tribinama, kao i dobru i kvalitetnu utakmicu. Verujem u sebe i svoje saigrače i nadam se pobedi", rekao je Milunović.

On je kazao da je pritisak ogroman što se videlo i u prethodnim utakmicama Zvezde.

"Pritisak je ogroman što se moglo videti i po našim nešto slabijim partijama u poslednje vreme. Ko se bolje izbori sa tenzijom, biće bliži pobedi. U "večitom" derbiju je sve moguće - nema pravila i situacija na tabeli, i trenutna forma ne odlučuju uvek pobednika", kazao je Milunović.

Utakmica Partizana i Zvezde se igra u subotu od 19.30.

Izvor: Kurir

Pogledajte još