Mrkonjić i Mirković u svađi zbog Drobnjaka

Predlog za razrešenje Zorana Drobnjaka sa mesta v.d. direktora JP “Putevi Srbije” podneo je ministru saobraćaja Milutinu Mrkonjiću njegov pomoćnik Saša Mirković koji je naveo pet ključnih razloga zbog kojih se Drobnjak mora smeniti.

To su loša bezbednost na putevima, neracionalno trošenje novca, narušavanje ugleda države i javnog preduzeća koje vodi, gradnja mimo zakona i nepostojanje finansijskog plana za 2013.

Ministar Mrkonjić je, međutim, juče izjavio da do njegovog kabineta nije stigao “nikakav zahtev za smenu” i da su sve to gluposti koje izaziva “čovek koji je zalutao u Ministarstvo saobraćaja”.

(old_image)

- Nećemo da smenimo Drobnjaka, zato što nije zaslužio. Nema razloga za to - rekao je Mrkonjić. On je dodao da “postoji procedura i da u Ministarstvu saobraćaja nema haosa”.

Prema saznanjima “Blica” u Ministarstvu saobraćaja vlada žestok sukob dve političke struje, jednu koju čine funkcioneri Srpske napredne stranka (kao što je Mirković) i druge koju čine članovi Socijalističke partije Srbije, što je baza Milutina Mrkonjića.

- Toliki raskol vlada da ministar Mrkonjić odbija da potpisuje sve pravilnike. Nije istina da do Mrkonjića nije stigao predlog za smenu Drobnjaka, istog dana kad je dostavljen medijima, bio je i na njegovom stolu. Mirković i Mrkonjić već sedmicama ne pričaju - otkriva izvor “Blica” iz Ministarstva saobraćaja.

Izvor: Blic

Pogledajte još