Zvezda sanja titulu 20 godina, Radnički se nada "prvencu"

Rezultat u seriji je izjednačen (2:2), obe ekipe su na najbolji načina iskoristile prednost domaćeg terena, ne dozvolivši nikakva iznenađenja.

U svim mečevima, sem u poslednjem u Kragujevcu (13:9), viđena je velika borba, odluka o pobedniku je padala u poslednjim trenucima i odlučivala je jedna loptu.

Ukoliko Zvezda pobedi Radnički osvojiće treću šampionsku titulu u klupskoj istoriji, a prvu posle dve decenije.

Poslednji put prvaci države bili su davne 1993. godine, kada su u finalu pobedili Partizan.

Za crveno-bele tada su, između ostalih, igrali Vasa Subotić, Jugoslav Vasović, Vladimir Vujasinović, Aleksandar Ćirić, Aleksandar Šapić i aktuelni predsednik kluba Viktor Jelenić.

"Drago mi je da je serija dobila ovakav epilog i što će sve biti rešeno u petoj utakmici. Ove sezone je stvoren veliki rivalitet između nas i Kragujevčana. Mislim da četiri gola razlike nije realan odnos snaga, ali zaboravili smo na taj meč i spremni smo za odlučujuću utakmicu", rekao je sidraš Zvezde Duško Pijetlović.

S druge strane Radnički je u polufinalu izbacio Partizan i prekinuo apsolutnu dominaciju crno-belih srpskim vaterpolom, koji su prethodnih šest godina bili prvaci.

Kragujvčani imaju priliku da ove sezone dođu do drugog trofeja, pošto su prošlog meseca posle dvomeča sa italijanskom Florencijom osvojili Kup Evrope.

"U poslednjem meču smo došli do željene igre i videli da možemo da nadigramo Zvezdu u svim segmetnima. Ishod majstorice će zavisiti od mnogo faktora, odlučiće bolje mentalno pripremljena ekipa, koja će imati manji pritisak", rekao je reprezentativac Filip Filipović.

Utakmica između Crvene zvezde i Radničkog na programu je večeras od 20 sati na bazenu Tašmajdan.

(Tanjug)

Pogledajte još