SNS: Dati veća ovlaštenja gradskim opštinama

SNS se, naveo je šef odborničke grupe te stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić u pisanoj izjavi, snažno zalaže za davanje većih ovlašćenja gradskim opštinama u Beogradu, da bi se “prekinula praksa Đilasa da grad Beograd raspolaže sa 87 milijardi dinara, a da sve beogradske opštine zajedno dobiju samo njegove mrvice i u zbiru raspolažu sa nešto više od 11 milijardi dinara”.

Jovičić, koji je potpredsednik Izvršnog odbora SNS, to je ocenio skandaloznim i naveo da naprednjaci veruju da će gradonačelnik, koji snažno zastupa principe decentralizacije, promeniti tu praksu i da sredstva više neće raspoređivati “tako da sve dobiju njegovi poslušni miljenici”.

“Pitamo se da li je bilo potrebno da Đilas ode u Sremske Karlovce da bi “progledao” i shvatio šta je suštinski interes građana i zanima nas kada misli da primeni svoja najnovija saznanja kako bi konačno unapredio i položaj Beograđana”, upitao je Jovičić.

On je naveo da se SNS nada da će Đilas, koga naziva vlastodršcom, uvideti greške u vođenju Beograda i da će biti spreman da se razgovorom reše svi gorući problemi, a da će građani na predstojećim izborima u Zemunu, 2. juna, oceniti njegov dosadašnji rad.

(Izvor: Kurir )