BF DOBILA DIRIGENTA: Samohrani otac diriguje kineskim štapićem

"Novi dirigent" Beogradske filharmonije postao je Dejan Višekruna, predsednik Udruženja samohranih očeva. Na konferenciji za novinare Višekruna se predstavio i "dirigujući" ansamblom držeći u rukama kineski štapić za jelo i mobilni telefon. Orkestar ga je "pratio" melodijom, ne naročito prijatnom za uho.

"Ovo je taj kineski štapić koji je pobedio na tenderu. Nažalost budžetska sredstva ne dozvoljavaju nabavku drugog štapića, kao ni to da govor bude duži od ovoga", kratko je novinarima rekao Višekruna.

"Tender" je bio raspisan za dirigenta trećih i četvrtih stavova Bramsovih simfonija, pošto, kako se navodi, "drugi stavovi ubuduće neće biti izvođeni jer su uglavnom spori i dosadni".

U "tenderu" je bilo naznačeno da za mesto dirigenta mogu konkurisati "samo osobe koje su prijatne spoljašnjosti i koje u ličnom vlasništvu imaju tamno odelo, belu košulju i crnu leptir-mašnu". "Poželjno je, ali nije od presudne važnosti, da imaju svoju dirigentsku palicu (prutić ili motkicu slične dužine i obima). Zainteresovani moraju dostaviti potvrdu dva svedoka da imaju iskustva u vezivanju pertli na tamnim cipelama, a ponude nosilaca mokasina neće se razmatrati", pisalo je u tenderu direktora Filharmonije Ivana Tasovca.

izvor: Kurir

Pogledajte još