Penzioneri u staračkom domu pušili krek i podvodili prostitutke mlađim komšijama (VIDEO)

Pretpostavlja se da su dvoje osumnjičenih i njihova saučesnica uzrok širenja kriminala u domu, zbog kojeg se stanari plaše da izlaze iz stanova. Usled njihove zastrašenosti, pokrenuta je istraga, pa sada policija patrolira domom 24 časa dnevno.

Krajem aprila policija je uhapsila Džejmsa Parama i njegovu komšinicu Čeril Čejni sa petog sprata, pod optužbom za posedovanje opreme za konzumiranje droga i korišćenje opojnih sredstava. Čeril Čejni je optužena i za posedovanje “kreka”.

U podvođenju učestvovala i saobraćajna policajka

Treća osumnjičena je Selma Mekdafi (54), koja je radila kao saobraćajna policajka na pešačkom prelazu pored škole. Ona je optužena za posedovanje pribora za konzumiranje droga, nakon što je kod nje pronađena lula za pušenje kreka. Suspendovana je s posla i zaprećeno joj je da će biti uhapšena ako se vrati u zgradu.

Džejms Param je priznao da je dovodio prostitutke, uglavnom mlade žene zavisne od kreka, nekima od svojih mlađih komšija. Uprava doma kaže da nije imala razloga da sumnja u bilo kog stanara.

- Svi su bili apsolutno čisti. Nije bilo razloga da ih ne primimo u zgradu - izjavila je Marija Ivano, direktor ustanove.


U prostoriji za odmor i druženje - razbacani kondomi

Objekat sa 152 stana, u kojima uglavnom žive ljudi sa niskim primanjima stariji 62 godine, kao i hendikepirena lica starija od 55 godina, ima sigurnosne kamere u zajedničkim prostorijama i ispred zgrade.

Uprava zgrade pregledala je snimke posle pritužbi stanara na nepoželjne posetioce i pozvala policiju da održi seminar o bezbednosti penzionerima. Tom prilikom oni su ispričali da se po zgradi onesvešćuju skitnice, pijanice teturaju hodnicima, dok su u prostoriji za odmor i druženje razbacani kondomi.

Izvor: Blic

Pogledajte još