Partizan pozvao navijače na sportsko ponašanje u derbiju

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor rekao je da su na sastanku sa predstavnicima Crvene zvezde i Ministarstva unutrašnjih poslova dogovorene sve mere kako bi utakmica u subotu prošla bez izgreda na tribinama.

“Naš zajednički apel je da se među navijačima smanje tenzije. Nije ni prvi ni polslednji put da derbi odlučuje o tituli. Želimo da sve bude rešeno na terenu, presudna je uloga igrača, a mi sa strane možemo da im pomognemo korektnim navijanjem. Pozivamo navijače da budu bučni i bodre svoju ekipu bez sukoba i incidenata”, kazao je Grubor na sastanku sa novinarima.

On je dodao da je iz bezbednosnih razloga kapacitet stadiona smanjen za pet do deset odsto i da će oko 700 redara pomagati pripadnicima policije i službi obezbeđenja.

“Video nadzor će biti pojačan u odnosu na prethodne utakmice. Nije samo rizičan stadion i okolina, već ceo grad, i zato je važno da svi zajedničkim snagama pomognemo policiji u sprečavanju eventualnih navijačkih nereda”, poručio je prvi operativac crno-belih.

Grubor je naveo da će stadion biti blokiran, uz pojačanu kontrolu navijača, pozivajući sve da blagovremeno nabave ulaznice i na vreme dođu na utakmicu pošto će blagajne raditi u subotu do 17 sati.

“Postoje nagoveštaji da će se pojedinci pojaviti sa falsifikovanim ulaznicama. Međutim, kontole će biti rigorozne i preporučujemo im da to ne čine”, poručio je Grubor.

Derbi utakmica 28. kola Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se na stadionu u Humskoj u subotu od 19.30 sati.

(Tanjug)