Majami i Memfis u finalu konferencija u NBA ligi

Aktuelni šampion Majami je na svom terenu u noći između srede i četvrtka u petoj utakmici pobedio čikago sa 94:91 i tako se treću godinu uzastopno plasirao u finale Istočne konferencije.

U ekipi Majamija najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 23 poena, sedam skokova i osam asistencija, a Dvejn Vejd dodao je 18 poena uz šest asistencija.

"Odigrao sam par dobrih minuta. Znao sam da od mene neće očekivati da napadam i poentiram, a to sam radio"
, rekao je Dvejn Vejd.

Majami je u drugom poluvremenu gubio sa 11 poena, a u toj deonici prvi put je poveo šest minuta pre kraja, posle poena Norisa Kola za 82:81 i uspeo da zadrži nalete Bulsa, koji nisu uspeli da izbore produžetak posle pokušaja za tri poena Nejta Robinsona i Džimija Batlera.

Karlos Buzer bio je najbolji u ekipi Čikaga sa 26 poena i 14 skokova, a Robinson je utakmicu završio sa 21 poenom. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao.

"Razočarani smo zbog poraza u polufinalu. Ali nijednog trenutka me nije razočarao moj tim. Tokom cele sezone smo se snažno borili, nijedan igrač nije odustao", rekao je trener Čikaga Tom Tibodo.

Majami će u finalu igrati protiv pobedika duela Indijane i Njujorka. Indijana vodi sa 3:1.

"Postaje sve teže i pred nama su veći izazovi. Svi vole takve utakmice", rekao je trener Majamija Rik Spolestra.

Košarkaši Memfisa plasirali su se u finale Zapadne konferencije prvi put u klupskoj istoriji pošto su u petoj utakmici pobedili Oklahomu sa 88:84.

Zek Rendolf bio je najefikasniji u ekipi Memfisa sa 28 poena i 14 skokova, Majkl Konli dodao je 13 poena uz 11 skokova, a Toni Alen 11 poena.

"Prvi put smo u finalu i to svakako mnogo znači. Srećan sam, ali čeka nas mnogo posla. želim da osvojim šampionski prsten", rekao je Rendolf.

U ekipi Oklahome Kevin Durent postigao je 21 poen i imao osam skokova i šest asistencija, Serž Ibaka dodao je 17, a 16 Rendi Džekson.

"Dao sam sve od sebe za moju ekipu. Promašio sam 16 šuteva, ali nastavio sam da se borim, da budem agresivan", rekao je Durent.

Memfis će u finalu igrati protiv pobednika duela San Antonija i Golden Stejta. San Antonio vodi sa 3:2.

"Želimo da postignemo nešto posebno, da doguramo što dalje. Morali smo da pobedimo Oklahomu, a onda ćemo za plasman u veliko finale NBA lige morati da budemo bolji ili od Golden Stejta ili od San Antonija", rekao je trener Memfisa Lajonel Holins.

Beta

Pogledajte još