Srpski roker objavio knjigu o boravku u Avganistanu

BEOGRAD, 20. maja 2009. (Beta) - Letnja bašta Kluba studenata tehnike (KST) u Beogradu biće otvorena 22. maja nastupima rok grupa poput "Prljavog inspektora Blaže i kljunova" i "Osvajača", i promocijom knjige "Pisma iz Avganistana" Branka Golubovića, bivšeg člana grupe "Goblini".

KST, koji ove godine obeležava 55 godina postojanja, saopštio je u sredu da je Golubovićevu knjigu sećanja na boravak u Avganistanu objavio Šabački letnji festival, i da će je u petak u 20 sati predstaviti rok kritičar Petar Janjatović, u prisustvu autora. Koncertni deo programa krenuće od 22.30.

Kako se u saopštenju navodi, prva prodaja knjige biće organizovana putem Interneta na stranici www.sabackiletnjifestival.com, a novac od prodaje namenjen je fondu te manifestacije za mlade nade.

Golubović je radeći u američkoj nevladinoj organizaciji "ARC", obilazio krizna područja u bivšoj Jugoslaviji, a kao član italijanske nevladine organizacije "Intersos", boravio je u Avganistanu od početka 2003. do kraja 2006. godine. Od 2007. godine boravi u Šri Lanci.

Pogledajte još