Nikolić: Svuda u svetu hodamo uspravno i čistog srca

Nikolić je, na obležavanju 10. godišnjice postojanja Protivterorističke jedinice, rekao da ta formacija radi kad ljudi ćute, "a Vlada i predsednik Srbije ne ćute, obilaze svet i razgovaraju".

Nikolić je istakao da je, sve dok je tako i dok se razgovara i pregovara, manja opasnost da komadant PTJ pukovnik Goran Dragović povede njene pripadnike u obračun sa terorizmom.

"Imamo u svetu manje i veće prijatelje, trudimo se da neprijatelje ne stvaramo, a da od manjih prijatelja pravimo veće", rekao je Nikolić.

On je pripadnicima PTJ poželeo mnogo vežbi i školovanja, a malo rada.

"Ova jedinica bi trebalo, ako nastavimo dobro da radimo, da nikad nema ozbiljnog posla", konstatovao je Nikolić.

On je podsetio da je, pošto je imao privilegiju da odredi ko će da obezbeđuje njega i porodicu, odlučio da vikendom, kada odlazi u očevo rodno selo, to čini PTJ.

To je, objasnio je Nikolić, znak mog poverenja u PTJ, u ljude koje sam u proteklih dvadedset i nešto godina sretao, a nikada to nije bilo u nečasnom poslu ili da su se "negde sklonili u hladovinu".

On je dodao da se to ne odnosi samo na PTJ, nego i na druge specijalne jednice.

"Zato je naša dužnost da jedinicu ovakvog tipa opremimo da ne zaostaje za drugima, da se ne stide kako su opremljeni i obučeni", rekao je Nikolić.

Dragović je rekao da je tokom protekle decenije PTJ iz godine u godinu rasla i povećavala i operativnu i tehničku sposobnost, tako da su njeni pripadnici danas obučeni po najsavremnijim svetskim standardima i opremljeni vrhunskim naoružanjem i opremom.

Direktor policije Milorad Veljović istakao je da su Dikrecija policije i Ministarsrvo unutrašnjih poslova shvatili važnost daljeg osavremenjavanja i jačanja jedinice, i tehničkog i u obuci, i poručio da će se nastaviti sa stvaranjem uslova za stalni napredak PTJ.

(Izvor: Fonet, Blic)

Pogledajte još